Malignament: Demo I (demo)

Met ‘Demo I’ zorgt de Finse black metal band Malignament voor een eerste drie tracks tellend wapenfeit. Wie er achter de naam Malignament schuil gaat konden we tot nu toe nog niet achterhalen. En het mag gezegd worden: de drie tracks mogen gehoord worden. Niet dat Malignament dé nieuwe black metal sensatie is, daarvoor missen de nummers nog aan opbouw en blijft elk nummer steunen op een paar riffs die dan herhaald worden zodat die iets te lang uitgesponnen zijn. Wel hoor je duidelijke verschillen tussen de nummers onderling en dat is al heel wat. Toch is er nog heel wat werk aan de winkel wil Malignament internationaal doorbreken. Maar … goed begonnen is half gewonnen en met deze ‘Demo I’ als visitekaartje kan dit een aantal deuren openen.

Luc Ghyselen (70)

Purity Through Fire

Tracklist: 1. Call To Arms 2. Wolf And The Moon 3. Bloodlust