Hellevate: Krampusnight (ep)

Het Amerikaanse Hellevate is origineel afkomstig uit Kansas City alwaar de band in 2007 werd opgestart als een thrash metal / death metal gezelschap. De heren zorgden eerder voor twee full-albums en twee ep’s en ook de sound is intussen wat gewijzigd. De death metal invloeden zijn vervangen geworden door melodieus power metal geweld. Op ‘Krampusnight’, meteen de derde ep van de heren krijg je drie tracks aangeboden. Het titelnummer mag openen en doet dit vrij aardig. Een knap opgebouwd thrash metal nummer met melodieus gitaarwerk die duidelijk invloeden uit power metal verraad. Ik zou zelfs durven stellen: een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Iced Earth. ‘If You Want Peace’ is een korte intro met o.a. marcherende soldaten die dan naadloos overgaat in ‘Prepare For War’, een stevig en krachtig nummer dat opnieuw thrash metal laat samensmelten met power metal en opnieuw durf ik de naam Iced Earth laten vallen. Wie nog niets op de planken heeft van Hellevate zal zeker geen kat in een zak kopen met deze ‘Krampusnight’ ep. En nu maar hopen dat de heren binnenkort zorgen voor een full-album dat hetzelfde niveau haalt van de nummers op deze ep.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. Krampusnight 2. If You Want Peace 3. Prepare For War