Justify Rebellion: The Ends Justify The Means

Justify Rebellion is een Deense heavy metal / thrash metal band die met ‘The Ends Justify The Means’ een tweede full-album aflevert. Negen tracks vind je terug op dit schijfje als je de instrumentale intro meetelt. ‘Präeludium’ laat eigenlijk nog niet in de kaarten kijken van het viertal. Het is pas wanneer ‘Crowd Control’ uit de speakers barst dat je weet welk vlees je in de kuip vindt. En dat is krachtige thrash metal die duidelijk schatplichtig is aan Metallica, maar ook accenten achter laat van Volbeat. Het zijn de vocalen en de riffs die richting Metallica wijzen, terwijl de drums naar Volbeat wijzen. Geef toe, er zijn mindere bands las het om referenties gaat. Maar Justify Rebellion staat bijlange na nog niet zo hoog op de waardemeter. Dat zal, naar onze bescheiden mening, ook niet echt drastisch veranderen met deze ‘The Ends Justify The Means’. We geven eerlijk toe dat we best hebben genoten van de opbouw, de solo’s en de kracht en energie van de nummers, en dat het volledige album lang, maar erg vernieuwend of inventief is het allemaal niet. Het blijft eerder bij een pak knappe songs afleveren die wel om aandacht schreeuwen, maar nergens echt doorbijten of blijven hangen. We vermoeden dan ook dat Justify Rebellion met ‘The Ends Justify The Means’ zijn eigen fanbase zal plezieren, dat ze ze hier end aar wel een nieuwe ziel zullen weten winnen, zeker als ze dit album voldoende promoten door middel van live concerten, maar dat de meeste (thrash) metal liefhebbers nog steeds een blik van verbazing zullen laten zien bij het horen van de naam Justify Rebellion. Wij vinden dit tweede album van het viertal zeker niet slecht, verre van zelfs, maar echt baanbrekend of overweldigend, zelfs in het (sub)genre, is dit niet. We kennen zelfs een pak bands uit eigen land die we als veel waardevoller beschouwen.

Luc Ghyselen (70)

Mighty Music PMZ 327

Tracklist: 1. Präeludium 2. Crowd Control 3. Prisoner In Time 4. Shameless 5. The Summoning 6. The Bringer Of War 7. Salvation 8. Syretrip 9. Throne Of Greed