Nobody: Gospel Of The Goat (ep)

Nobody is een Finse “onemanband”. Tuomas Kauppinen brengt onder de naam Nobody alleen gewapend met zijn gitaar vijf akoestische black metal nummers. Dit is niet slecht te noemen, maar mist toch ergens de beklijvende donkere kracht en de intensiteit die uitgaat van elektrisch versterkte black metal nummers. Natuurlijk is zo de opbouw van de nummers erg belangrijk en daar kunnen we ons dan wel weer in vinden. Ook op vocaal gebied kan Nobody ons wel over de streep trekken, daar zijn raspende rauwe stem ons mysterieus in de oren klinkt en ons op tijd en stond koude rillingen bezorgt. Maar of dit volstaat om pakken black metal fanaten te overtuigen? Nee, hoogstwaarschijnlijk niet, daarvoor mist dit toch duidelijk kracht, energie en dreiging.

Luc Ghyselen (58)

Inverse Records

Tracklist: 1. In The Arms Of North 2. Descrating The Priest’s Daughter 3. Ritual Of Flesh 4. The Feathered Serpent 5. The Temple