Conny Bloom: Game! Set! Bloom!

De naam Conny Bloom deed ten huize je dienaar niet meteen belletjes rinkelen. Toch kent deze Zweedse artiest al heel lang het klappen van de zweep, want na wat opzoekwerk – het wereldwijde web, weet je wel – ontdekte ik dat de man in het begin van zijn muzikale carrière actief was bij Road Rats en Neon Rose. Eind jaren tachtig was hij dan de vocalist bij Electric Boys die nogal wat kansen kreeg bij MTV en dat leverde een nummer één succes op in het thuisland. In het begin van deze eeuw was hij dan actief als gitarist bij Hanoi Rocks. Onder eigen naam zorgt hij voor compleet andere muziek. Een mix van rock, folk en pop songs wordt immers gekruid met wat funk en psychedelica. Voeg daar dan ook nog aan toe dat alle teksten in de moedertaal worden gebracht en je begrijpt misschien waarom de naam Conny Bloom geen belletjes doet rinkelen. Dit is op deze ‘Game! Set! Bloom!’ niet anders. En dat zal, naar mijn bescheiden mening, ook het struikelblok vormen voor de vele muziek liefhebbers die hier niets van begrijpen. Want, en daarin ben ik echt wel eerlijk, op gebied van songschrijven moet je de man niets meer leren. Je krijgt immers tien uitstekende nummers te horen met mooie accenten die de ene keer eerder funky overkomt, een andere keer duidelijk de richting rock uitgaat, om tijdens het volgende nummer eerder de kaart folk of pop te trekken. Invloeden uit psychedelica zijn hem ook niet vreemd en een extra accent door toevoeging van een blazerssectie of wat koorzang zorgt voor nog meer variatie. Voldoende alvast om je dienaar keer op keer over de streep te trekken met aanstekelijk en catchy rockende nummers, want zijn stem klinkt erg warm, en past dan ook perfect bij de sound, en het gitaarwerk is dik in orde. Enkel spijtig dus dat dit bijvoorbeeld niet Engelstalig is geworden. Voor de rest heb ik absoluut niets te klagen over deze ‘Game! Set! Bloom!’ van Conny Bloom.

Luc Ghyselen (82)

Target Records Target 1907

Tracklist: 1. AB Maffiadojor 2. Rulla På 3. Skadad 4. Knegarjäntan Och Jag 5. Jag Tror Jag Trollat Bort Mig Själv 6. Flyttkarl 7. Dubbelgig 8. Jag Vill Ha Dig 9. Gånglåt Från Kärrträsk 10. När ska jag få bli kär då