Amaranthe op 10 februari in Eindhoven.

Het Zweedse Amaranthe is eigenlijk mee op tournee met Sabaton, maar vind op een viertal vrije dage tijd om een show als headliner neer te zetten. En zo kan je van Amaranthe gaan genieten op maandag 10 februari in Effenaar te Eindhoven.

Het Finse Blind Channel mag die avond openen. Dit gezelschap werd in 2013 opgestart en zorgt voor een mix van pop, metal en alternative rock. Het gezelschap staat erom bekend dat ze garant staan voor heel energieke shows. Je kan voorlopig twee full-albums – ‘Revolutions’ (2016) en ‘Blood Brothers’ (2018) – van Blind Channel in de winkelrekken vinden.

Amaranthe, opgestart in 2008, staat al een heel stuk verder. Hun mix van melodic death metal, power metal, metalcore en elektronica die ze zelf omschrijven als “dance metal” kan je reeds vinden op vijf full-albums. Tijdens live concerten zorgt dit voor een heel boeiend en zinderend geheel. En als je dan nog over een charismatische frontvrouw als Elize Ryd beschikt, zit je eigenlijk gebeiteld. Wij, van MUSIKA, zagen de ban al heel wat keertjes aan het werk en steeds opnieuw zien we hoe Amaranthe extra fans wint tijdens live concerten, terwijl ook de verkoop van hun full-albums in stijgende lijn is gegaan. Uiteraard zijn we benieuwd waar dit zal eindigen voor Amaranthe. De band heeft ook een nieuwe video online. Het is hun versie van Sabaton’s ’82nd All The Way’ die je op het wereldwijde net kan vinden (https://www.youtube.com/watch?v=XhepwtKR5lg).

Amaranthe is aanstekelijk, catchy en krachtig tegelijk en dat alleen al is reden genoeg om 10 februari vrij te houden en massaal af te zakken naar Effenaar te Eindhoven.