Moon Reverie: Moon Reverie

Moon Reverie is een project dat in 2012 het daglicht zag, toen gitaarvirtuoos Luca Poma besloot een nieuwe band op te richten en zijn eigen muziek in zijn eigen stijl te spelen. Die stijl is omschrijfbaar als neoclassical hard rock, een genre die we in ons eigen Belgenlandje terugvinden bij Dushan Petrossi in zijn band Iron Mask. Luca had tonnen ervaring opgedaan op Europese tours met onder meer Uli Jon Roth, Kee Marcello, Vinnie Moore, Mike Terrana. Hij speelde van clubs tot grote festivals. Voor dit album vond hij de muze bij Hendrix, Scorpions, Malmsteen, Deep Purple, Rainbow, Europe en klassieke muziek. De band bestaat uit Luca Poma, die alle gitaarpartijen en bas voor zijn rekening nam. Verder zingt hij mee, speelt stukjes keyboard en was de schrijver van alle nummers, testen en arrangementen. Op drum vinden we Manuel Togni, zanger is Luca Pozzi en dan is er nog keyboard speler Nicola Leonesio die ook backing vocals verzorgt. De twaalf nummers speelde de band in de voorbije jaren ook al vaak live. ‘Into Glory’ is de dreigende intro waarmee het album begint. De gierende gitaarsolo laat je meteen kennismaken met de gitaarvirtuoos himself. Aanvullend komt ‘Forgiveness’ waar we eveneens Luca Pozzi horen. De man beschikt over een ferme strot, die vrij weinig inspanningen moet doen om de vocale kracht en hoogtes te halen die het nummer vereisen. Dit horen we ook in de lange vocale intro van ‘I Will Come For You’. Het album zit compleet doordrenkt van verfijnd gitaarspel, ‘Say Forever’ is daar een goed voorbeeld van. Halverwege is er ook tijd gemaakt voor een eerder bombastische ballad ‘In My Heart’. Na enkele uptempo rockers volgt een tweede ballad ‘Far Above’. Maar het venijn zit hem in de staart. We werden verwend door heel sterk gitaarwerk, maar qua songwriting spant ‘Moon Reverie Suite’ de kroon. Het instrumentale slotnummer kent meerdere stukken, waardoor de energie telkens heen en weer gaat. We horen zelfs kerkorgel spelen. Een intense snarenplukker, zowel akoestisch als elektrisch, weet alles aan elkaar te verbinden. We krijgen een twaalftal sterke nummers, die het betere gitaarwerk mooi etaleren en garant staan voor meer dan een uur muzikaal entertainment op hoog niveau. De vocalen zijn niet dominerend in dit genre maar passen er wel erg goed bij. Niet teveel maar goed merkbaar aanwezig. De nadruk zit wel degelijk bij het ongelooflijk knap gitaarspel van Luca Poma, die niet alleen de techniek erg goed in de vingers heeft, maar er ook iets mooi van maakt. Kunnen spelen is een ding, een goed nummer maken een ander. In Moon Reverie krijgen we de combinatie en daarom is dit album warm aan te bevelen.

Rocking Klingon (84)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Into Glory 2. Forgiveness 3. I Will Come For You 4. Say Forever 5. Eyes 6. In My Heart 7. The Raven 8. First And Last 9. On The Edge 10. Far Above 11. End Of Times 12. Moon Reverie Suite