Blind Revolution: Money, Love, Light

Dat de nieuwkomer Blind Revolution geen belletje laat rinkelen kan kloppen. Deze Italiaanse heren hebben voor hun debuut de lat meteen vrij hoog gelegd. De band bestaat uit vocalist en keyboardspeler Cristiano Sipione, gitarist en backing vocalist Simone Sipione, bassist en tevens backing vocalist, keyboard programmer en grafisch designer Massimiliano Ricciardo en drummer Giovanni Maucieri. Alle nummers werden tussen april en augustus 2017 al opgenomen. Mixen en masteren gebeurde door Lorenzo Coriglione in de Italiaanse Futura Studio. De titel van het album ‘Money, Love, Light’ zijn de drie eenvoudige kernwoorden die naar eigen zeggen “de reis beschrijven die gemaakt is van dromen, behoeften, hoop maar ook teleurstellingen. Levensechte situaties onder de vorm van verhalen waarin iedereen zich kan bevinden, recht vanuit de ziel van de de muzikanten”. Mij heeft deze omschrijving me alvast benieuwd gemaakt. ‘Guiding Light’ opent op een midtempo ritme, waar we een mooi gebalanceerde productie horen. Cristiano heeft zo’n typisch Italiaans timbre, dat goed bij dit melodic rock genre past. ‘Miracle’ valt direct met de deur in huis en die aanpak werkt wel. Het vlotte melodieuze nummer komt na de opener en gooit zijn troeven op tafel. Een erg knap nummer dat tussen de oren blijft plakken. ‘Knocking For Love’ begint relatief ingetogen, maar barst pas goed los naar het refrein. Het wordt een energieke en intense track, die een progressievere kant laat horen. Drie goede nummers op een rij, nu maar hopen dat het niveau behouden blijft. Ook ‘Mary Ann’ kent dat progressieve kantje, maar klinkt best tof. Terwijl ‘Saints Of Our Days’ het terug wat melodieuzer ziet, dankzij de keyboard passages, lijkt de progressieve en creatieve intro van ‘Money And Run’ een ander nummer in te leiden. Toch is ook deze naar het refrein toe een catchy meezinger die zeker live zal inslaan. Of ze de inspiratie bij het Canadese Boulevard gehaald hebben weet ik niet, maar het schrikte hen niet af om Gero Cangemi als gast-saxofonist erbij te nemen in ‘Take The Magic Back’ voor de solo. Op zich opmerkelijke keuze, maar je ziet daarmee dat de heren soms breder denken dan we zelf meestal doen. ‘Getting Stronger’ warmt ons op voor de ballad ‘Never Let You Go’, die me niet echt weet te raken. Het solerend gitaarvermogen wordt nog eens op de rooster gezet bij ‘Keep On Dreaming’ vooraleer de glammy afsluiter ‘Rock’n’Roll Dream’ er echt een streep onder trekt. Het nummer kent echter wel enkele verrassende kneepjes, zoals een potje rappen, die de heren voor het einde bewaard hebben. Na een eerste luisterbeurt kreeg ik niet dat waaw-gevoel, maar was ook niet teleurgesteld. Hier en daar kleuren ze wat buiten de lijntjes. Aldo Barone is op bijna elk nummer als backing vocalist te horen. Naast een vrij goed gemiddelde vinden we toch enkele uitspringers, zoals het melodieuze ‘Miracle’ en intense ‘Knocking For Love’. Vlot gitaarwerk met passende vocalen die in een elftal gedeeltelijk voorspelbare nummers te vinden zijn, dat zorgt er toch voor dat deze Blind Revolution in de gaten gehouden moet worden.

Rocking Klingon (75)

Rock Of Angels Records

Tracklist: 1. Guiding Light 2. Miracle 3. Knocking For Love 4. Mary Ann 5. Saints Of Our Days 6. Money And Run 7. Take The Magic Back 8. Getting Stronger 9. Never Let You Go 10. Keep On Dreaming 11. Rock’n’Roll Dream