Trio van nieuwe singles.

1. Scarlet Aura is een Roemeens gezelschap dat een mix brengt van symphonic metal, power metal en heavy metal. ‘High In The Sky’ is de nieuwe single van deze band rond vocaliste Aura Danciulescu. Het nummer klinkt krachtig en strak en vooral de vocalen van Aura vallen op, want die klinken heel krachtig en er gaat een bepaalde dreiging van uit, terwijl men muzikaal eerder de kaart symfonisch trekt. Toch is dit een combinatie die werkt. Meteen de voorloper voor een full-album, ‘Stormbreaker’, dat op 27 maart 2020 op de markt komt. Check ook eens de video voor dit nummer: https://www.youtube.com/watch?v=xg-4sWp_QzY&feature=youtu.be

2. Met ‘Save Harbour’ presenteert het Duitse Aeverium ons ook een nieuwe single. De mix van alternative metal en melodic metal komt hier mooi tot zijn recht. Blikvangers bij dit gezelschap zijn beide vocalisten en het mooie pianospel. Zowel Marcel “Chubby” Römer als de gloednieuwe vocaliste Vanessa Katakalos zitten hier hun beste beentje voor. Check de video op https://www.youtube.com/watch?v=9hfzNI9-7BI

3. ‘Heart Shaped Ashes’ is een single van Het Canadese Celestial Ruin. Deze band ging in 2011 van start en zorgt voor een mooie mix van symphonic metal en alternative metal. Het nummer straalt een pak kracht uit, zonder het melodieuze aspect te negeren. De donkere, maar cleane vocalen van Larissa Dawn komen er zeer mooi tot hun recht, terwijl een knappe melodieuze gitaarsolo de tweede eyecatcher is. Ook van dit nummer vind je een videoclip op het wereldwijde web: https://www.youtube.com/watch?v=y7XUHnRGgNc&feature=youtu.be Maar, eerlijk is eerlijk, we vonden de vorige single, ‘Sense Of Exile’, nog net iets indrukwekkender.