Sarke: Gastwerso

Zesde album voor Thomas “Sarke” Berglie (ex-Khold) en Nocturno Culto, zanger bij Darkthrone en nog steeds geen sleet op de rauwe Noorse rock ’n rollmachine. Sarke wordt wel eens omschreven als black metal of thrash metal of iets daartussen. Persoonlijk zou ik vuile rock ’n roll een betere omschrijving vinden. Nocturno Culto gromt als vanouds, sporadisch onderbroken door zangeres Lena Fløitmoen, die op twee nummers voor wat variatie mag zorgen. Haar cleane vocals in combinatie met Nocturno Culto’s grafstem gaan hand in hand. Na het vorige uitstapje, ‘Viige Urh’, twee jaar geleden is er weinig of niets veranderd. Sarke en Nucturno Culto maken nog steeds waanzinnig rockende smeerlapperij. ‘Gastwerso’ is daar dus geen uitzondering op. Enige nadeel is de korte speelduur van net iets meer dan een halfuur, net zoals op de voorgaande albums. Het ijkpunt voor Sarke is en blijft Celtic Frost. Geen probleem wat mij betreft met bands die als een soort hommage ontstaan aan één bepaalde band, maar verder hun eigen ding doen. Sarke doet dit al tien jaar meer dan goed, tot grote tevredenheid van label, Indie Recordings. Het artwork is trouwens opnieuw creepy maar zeer mooi te noemen

Frederik Blieck (89)

Indie Recordings

Tracklist: 1. Ghost War 2. Echoes From The Ancient Crucifix 3. Mausoleum 4. The Endless Wait 5. Ties Of Blood 6. In The Flames 7. Rebellious Bastard 8. Cribs Hand