HellFest 2020.

Het Franse HellFest is in 2020 aan editie vijftien toe. Wij, van MUSIKA, leerden het festival reeds heel wat jaartjes terug kennen als een van de leukste metal festivals in Europa. Jaar na jaar keren we er met enorm veel plezier naar terug. De sfeer is top, de bands zetten hun beste beentjes voor, … En elk jaar opnieuw ontdekken we bands die we minder zien op Belgische podia, en ook daar staan we bij MUSIKA volledig voor open.

Op 9 oktober ging de voorverkoop van start voor de 52000 drie-daagse tickets. Acht uur later mocht men het bordje “sold out” al ophangen! En dat terwijl er nog geen enkele naam van band bekend was voor deze vijftiende editie van HellFest. Dat betekent dat je als festival absolute top bent.

Zonet werd dan in een klap de volledige affiche kenbaar gemaakt aan het grote publiek. Nu ja, er ontbreekt hier en daar nog een naam, maar in grote lijnen is de affiche dus bekend.

Een kleine greep uit het aanbod aan bands die op 19, 20 en 21 juni 2020 op de “heilige” grond van HellFest mogen aantreden: Deftones, Faith No More, System Of A Down, Incubus, Opeth, Alter Bridge, Korn, Volbeat, The Offspring, Deep Purple, Airbourne, Steel Panther, Judas Priest, Running Wild, Obituary, Sepultura, Devin Townsend, Mayhem, Wardruna, Watain, Electric Wizard, Envy, Killing Joke, Body Count feat. Ice-T, Social Distortion, Walls Of Jericho, …

De volledige line-up vind je op www.hellfest.fr