At The Gates op 21 december in Trix, Antwerpen.

Het Zweedse At The Gates wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Gothenburg death metal sound. Op zaterdag 21 december is de band te gast in Trix, Antwerpen naar aanleiding van hun “To Drink From The Night Itself Europe 2019” tournee. Met Nifelheim en Deserted Fears worden ook twee support bands aangekondigd.

Deserted Fear mag openen. Deze Duitse death metal band ging in 2007 van start en heeft momenteel vier full-albums op de markt waarvan ‘Drowned By Humanity’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente is. – Voor bespreking, zie “CD Review”. –

Het Zweedse Nifelheim is al een tijdje langer actief. De band werd immers in 1990 opgestart en zorgt voor een mix van black metal en thrash metal. De discografie van dit gezelschap telt slechts vier full-albums, waarvan de meest recente, ‘Envoy Of Lucifer’, alweer dateert van 2007. Wordt het niet stilletjes aan tijd voor nieuw werk?

Maar we vermoeden dat de meeste liefhebbers die avond toch zullen afzakken voor At The Gates. Ook dit gezelschap ging in 1990 van start, maar de eerste demo, ‘Gardens Of Grief’ (1991), zorgde al meteen voor pakken opschudding in het metal wereldje. Het eerste full-album, ‘The Red In The Sky Is Ours’ (1992) bevestigde niet enkel, maar verstevigde meteen de naam At The Gates en de sound waarvoor de heren staan: melodic death metal. In 1996 hield At The Gates het na drie knappe full-albums voor bekeken, om pas in 2010 opnieuw van start te gaan. – We rekenen de kortstondige heropleving tussen 2007 en 2008 nu even niet mee. – Intussen zorgde de band opnieuw voor twee full-albums waarvan ‘To Drink From The Night Itself’ (2018) het meest recente is. En precies dat album willen ze nu nog eens extra onder de aandacht brengen. En, laat ons eerlijk, we kijken altijd uit naar een show van At The Gates waar melodie, kracht, gedrevenheid en energie hand in hand gaan. – Zie ook onze rubriek “Concert Review”. –

Samengevat kunnen we stellen dat dit een avond is waar wij, van MUSIKA, wel naar uitkijken en we vermoeden dat een heel pak liefhebbers van melodic death metal dat ook doen. De keren dat we At The Gates tijdens een live concert horen en zagen waren we steeds onder de indruk. Het album van Deserted Fear vinden we top, maar een eerdere passage op Antwerp Metal Fest liet ons wat in de kou staan. Een herkansing mag dus zeker. Wat betreft Nifelheim: daar tasten we een beetje in het duister. Meer info omtrent dit concert vind je op www.trixonline.be en www.biebob.be