Skillet twee dagen in Trix, Antwerpen.

Op zaterdag 14 en zondag 15 december is het Amerikaanse Skillet te gast in Trix te Antwerpen. Het zijn meteen de twee laatste data van hun Europese “Victorious”-tour. Voor het concert op zaterdag zijn er geen tickets meer beschikbaar, maar extra liefhebbers van de band kunnen er wel nog bij op zondag.

Skillet werd in 1996 opgestart in Memphis, Tennessee. Enkel John Cooper is er nu nog bij en overleefde dus alle wisselingen in de line-up. Skillet staat muzikaal voor een mix van hard rock, alternative rock, nu metal en symphonic metal. Vele nummers hebben ook een Christelijke ondertoon zodat de band gemakshalve wel eens in het vakje Christian rock / Christian metal wordt ondergebracht. Toch is Skillet een heel succesvolle band. De bewijzen liggen voor de hand. Van de tien albums die de band reeds op de markt bracht werden er twee bedacht met Grammy nominaties (‘Collide’ en ‘Comatose’). ‘Comatose’ zorgde ook voor platinum verkoopcijfers, terwijl ‘Awake’ nog beter deed en dubbel platinum verkoopcijfers haalde. Nog twee andere albums, ‘Rise’ en ‘Unleashed’ werden dan weer bedacht met gouden albums. Dit om maar aan te geven hoe goed Skillet naar waarde wordt geschat in de muziekwereld. Naast John Cooper (lead vocals, bass, akoestische gitaar) bestaat Skillet tegenwoordig uit Korey Cooper (gitaar, keyboards, synthesizers, backing vocals), Jen Ledger (drums, percussion, backing en co-lead vocals) en Seth Morrison (lead gitaar).

Wij vermoeden dat Skillet op beide dagen voor een warm feestje zal zorgen in Trix. De band heeft ervaring zat en kan heel gemakkelijk een enorme setlist opbouwen. Meer info vind je op www.trixonline.be of op www.biebob.be