Ook Judas Priest op GMM.

Judas Priest viert gouden jubileum op Graspop Metal Meeting.

Graspop Metal Meeting kondigt met trots de tweede headliner van de XL-editie 2020 aan. Niemand minder dan Judas Priest is de topper op de affiche van zaterdag 20 juni. De legendarische grondleggers van de heavy metal vieren in 2020 hun 50ste verjaardag en beloven er een spetterend feest van te maken.

Dubbel feest op Graspop Metal Meeting in 2020. Het grootste hardrock- en metalfestival van de Benelux viert in 2020 haar 25ste verjaardag met een XL-editie die plaatsvindt van donderdag 18 juni tot en met zondag 21 juni op het festivalterrein De Stenehei in Dessel.

Judas Priest bestaat dan alweer 50 jaar en pakt uit met een speciale anniversary tour langs ‘s werelds grootste podia. Weinig heavy metalbands hebben de afgelopen decennia de hoogten kunnen bereiken die Judas Priest tijdens hun 50-jarige carrière keer op keer hebben gevierd. Ook na een halve eeuw blijft de band een absolute topper in het heavy metalgenre, dat ze zelf mee hebben gedefinieerd.

Judas Priest werd opgericht in 1969 in het Engelse Birmingham, door velen aangestipt als de geboorteplek van heavy metal. In de jaren 70 wist de band onder leiding van de charismatische frontman Rob Halford zich album na album te onderscheiden van alle andere hardrockbands die toen aan het muzikale front verschenen. De jaren 80 waren helemaal voor Judas Priest met pure heavy metalplaten zoals ‘British Steel’, ‘Point of Entry’, ‘Screaming for Vengeance’ en ‘Defenders of the Faith’, albums die stuk voor stuk uitgroeiden tot klassiekers in het genre. Maar daar bleef het niet bij. Na een periode in de luwte in de nineties pakte de band ook in de 21ste eeuw verschroeiend uit met baanbrekende releases zoals ‘Nostradamus’, ‘Redeemer of Souls’ en ‘Firepower’, het recentste én meteen ook hoogste genoteerde album uit hun carrière. De invloed van Judas Priest op het metalgenre is ongeëvenaard. En dat niet alleen op muzikaal vlak, de band introduceerde ook de leather and studs look, die wereldwijd door miljoenen metalheads werd omarmd.

De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2020 start op vrijdag 15 november om 10.00 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.