Municipal Waste: The Last Rager (ep)

Met het vier, korte, nummers tellende ‘The Last Rager’ laat het Amerikaaanse crossover / thrash metal gezelschap opnieuw van zich horen. ‘Wave Of Death’ mag openen en is eerder, naar de normen van Municipal Waste zelf dan toch, een rustiger nummer. Het kent een goede en vooral stevige groove, maar het ontploft nergens. De enige tekst die langs komt is de titel en wat “Oh Oh Oh”, al maakt een goede gitaarsolo toch veel goed. Dan maakt ‘Car Nivore (Street Meat)’ al heel wat goed. De energie en gedrevenheid knalt hiermee uit de speakers. Het tempo ligt hoog en de heren schoppen dan ook wild om zich heen. ‘Rum For Your Life’ gaat al even gedreven en energiek verder en sluit nauwer aan bij punk en / of hardcore. Het titelnummer, The Last Rager’ mag afsluiten. Opnieuw is het een krachtige en wild om zich heen schoppende track geworden. Vernieuwend is het absoluut niet wat Municipal Waste hier neerzet, maar fans van het (sub)genre en zeker van de band zelf kunnen eigenlijk blindelings toehappen. Al hadden wij op iets meer gehoopt.

Luc Ghyselen (60)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Wave Of Death 2. Car Nivore (Street Meat) 3. Rum For Your Life 4. The Last Rager