Queensrÿche naar Trix, Antwerpen.

Op zondag 8 december is het Amerikaanse Queensrÿche te gast in Trix te Antwerpen. Dit is een concert in het teken van hun “The Verdict Tour” naar aanleiding van het meest recente album van de band.

Queensrÿche ontstond in 1981 als The Mob, maar een jaartje later ging de band al door het leven als Queensrÿche. Een eerste single, ‘Queen Of The Reich’ (1983), en de daaropvolgende vier tracks tellende titelloze ep sloegen in als een kleine bom. Hun mix van heavy metal en power metal met wat progressive invloeden was verrassend te noemen. Maar uiteindelijk duurde het toch tot het derde full-album, ‘Operation Mindcrime’ (1988), dat Queensrÿche echt doorbrak bij een groeiend aantal muziekliefhebbers. Intussen was de stijl ook al gewijzigd en kon je dan band al gemakkelijk onder de noemer progressive metal klasseren. Geen van de daaropvolgende albums kon echter echt bevestigen en Queensrÿche gleed stilletjes aan terug naar af. In 2012 kwam het uiteindelijk tot een vechtscheiding met vocalist Geoff Tate. Heel wat liefhebbers vreesden voor het einde van de band, maar gelukkig beslisten de overige bandleden om verder te werken en met haalde men met Todd La Torre een nieuwe vocalist in huis. Dit zorgde voor een nieuw elan en Queensrÿche anno 2019 lijkt ons sterker dan ooit. De drie albums met Todd als vocalist – ‘Queensrÿche’ (2013), ‘Condition Hüman’ en The Verdict’ – bewijzen dat er opnieuw “muziek” in de band zit.

Op deze tournee wordt Queensrÿche vergezeld door twee andere bands. Zo mag Dark Sky Choir als opener fungeren. Deze Amerikaanse band ging pas in 2016 van start en de discografie van de band telt momenteel twee full-albums waarvan ‘End Of Days’ (2018) het meest recente is. De heren drukken zich muzikaal uit aan de hand van een mix van hard rock en heavy metal.

En dan is er ook nog Last In Line. Deze band werd in 2012 opgestart door artiesten die allen, met uitzondering van vocalist Andrew Freeman, ooit in een line-up van Dio gespot werden. De bedoeling was eerst om het werk van Dio terug tot leven te brengen, maar ondertussen heeft de band reeds twee full-albums onder de naam Last In Line op de markt gebracht die een mix vormen van hard rock en heavy metal. Toch mag je je tijdens een concert van de heren ook nog steeds aan wat nummers uit het grote songbook van Dio verwachten.

Meteen aan avond om in te kaderen lijkt ons, want Queensrÿche zorgt absoluut voor sterke sets, Last In Line zal niet willen onderdoen en nummers van Dio doen nog steeds het dak eraf gaan. Dark Sky Choir lijkt ons een minder bekende factor, maar wie weet is dit de verrassing van de avond. Voldoende redenen alvast om ook die dag met rood in je agenda aan te stippen.

Meer info omtrent deze heavy metal avond vind je alvast op www.trixonline.be of www.biebob.be