Bob Margolin: This Guitar And Tonight

Bluesliefhebbers die de naam Bob Margolin nog nooit gehoord hebben, komen alvast van een andere planeet. De naam Bob Margolin kon je alvast ontdekken vanaf 1964 en zeker in 1967 toen Bob deel uitmaakte van de psychedelic rock band The Freeborne toen hun album ‘Peak Impressions’ op de markt kwam. Maar indien je dit miste – iets wat we niet zo erg vinden – met je de naam Bob Margolin zeker tussen 1973 en 1980 associëren met The Muddy Waters Band, maar ook met The Band, want ook op ‘The last Waltz’ van The Band is hij te horen. Daarna volgden o.a. een heel pak albums onder eigen naam, maar ook op tal van albums van andere bluesmuzikanten is Bob te horen. Toch is het opvallend dat deze ‘This Guitar And Tonight’ zijn allereerste akoestische album is onder eigen naam. – Hij nam eerder een akoestisch album op met Ann Rabson: ‘Not Alone’ (2012). – Het toch best wel schitterende gitaarspel van Bob Margolin blijft de rode draad doorheen dit negen tracks tellend album. Op twee nummers hoor je een gast langskomen: Jimmy vivino (gitaar) en Bob Corritore (harmonica), zodat de focus eigenlijk volledig ligt op Bob Margolin. En alhoewel we geen die hard fan zijn van zijn vocalen, kunnen we hier niets op aan merken. Die zijn doorleefd en best wel goed gebracht. Op gitaar technisch vlak kunnen we zo al niets aanmerken: de man heeft ervaring zat. Verder weet hij ook hoe een goed klinkende bluessong in elkaar moet zitten. En of hij dit nu elektrisch of akoestisch moet brengen: het maakt voor hem geen verschil uit. Vandaar dan ook dat elk van de negen zelfgeschreven composities die je op dit album vindt, staan als een huis. Nergens zakt Bob door het ijs, zodat we deze ‘This Guitar And Tonight’ kunnen aanraden aan elke liefhebber van akoestische muziek. “A nice job very well done, Bob”.

Luc Ghyselen (82)

Vizztone Records VT-SRR 004

Tracklist: 1. This Guitar And Tonight 2. Evil Walks In Our World 3. Over TIme 4. Dancer’s Boogie 5. Blues Lover 6. Good Driving Song 7. I Can’t Take Those Blues Away 8. Together 9. Predator