MNRVA: Black Sky (ep)

MNRVA is een Amerikaans trio bestaande uit Byron Hawk (gitaar, vocals), Kevin Jennings (bass, vocals) en Gina Ercolini (drums). Het drietal ging in 2018 van start en deze ‘Black Sky’, een drie tracks tellende ep, is hun debuut. ‘Not The One’ mag openen en deze pletwals zet meteen de toon. Dit is een krachtige, maar slome, mix van doom, stoner, metal en sludge. Je wordt omgeven door krachtige drumslagen, brommende basslijnen en loodzware riffs. Voeg daar zware en rauwe vocalen aan toe en je verkrijgt MNRVA. ‘No Solution’ gaat op de ingeslagen weg verder maar zorgt voor wat meer dreiging en duisternis in een zeer krachtige en zware omgeving. Het titelnummer mag eindigen en opent brommend en dreigend. Een pak distortion, iets wat in de eerste twee nummers bijna volledig afwezig is, zorgt voor extra variatie en vinden wij toch wat minder. Toch is ook ‘Black Sky’ een goed opgebouwd nummer geworden dat ons weet te overtuigen. Eindigen doen ze opnieuw met een brommende en dreigende sound. Meteen zorgt MNRVA zo voor een mooi visitekaartje in zijn (sub)genre, al hadden we graag meet gehoord van de band om een echt oordeel te kunnen vellen.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Not The One 2. No Solution 3. Black Sky