Battle Beast op 1 december in De Kreun.

Op zondag 1 december is het Finse Battle Beast te gast in de Kortrijkse muziektempel De Kreun. Dit concert is er een in de reeks van club shows georganiseerd door de VZW Alcatraz, een organisatie die ook instaat voor het befaamde Alcatraz Hard Rock & Heavy Metal Festival.

Het Finse Battle Beast is een heavy metal / power metal die in 2005 van start ging. Na een reeks demo’s zorgde de band voor ene eerste full-album, ‘Steel’, in 2011. De sound van het gezelschap sloeg aan en tijdens live concerten leek de band nog net iets meer te kunnen. Korte tijd later verliet vocaliste Nitte Valo de band. Ze werd vervangen door Noora Louhimo. Dit was een goede zet, want de daarop volgende full-albums, ‘Battle Beast’ (2013) en ‘Unholy Savior’ (2015), was opnieuw een schot in de roos. Ook tijdens live concerten zorgde Noora ervoor dat ze haar stempel kon drukken op de sound van de band. Het was dan ook een kleine verrassing als gitarist (en voornaamste songschrijver) Anton Kabanen uit de band werd gezet (2015). Toch zorgde dit feit ervoor dat de band nog harder ging werken en dat zorgde ervoor dat de daaropvolgende albums – ‘Bringer Of Pain’ (2017) en ‘No More Hollywood Endings’ (2019) – meer variatie bevatte. Ook tijdens live concerten is Battle Beast een goed op elkaar ingespeelde machine geworden. Wij, van MUSIKA, zagen de band reeds een paar keer aan het werk en zijn telkens in de wolken met het aangeboden werk en spektakel.

Dit keer mag Cyhra als support act mee op tournee. Dit Zweedse gezelschap ging pas in 2017 van start en zorgde reeds voor twee full-albums: ‘Letters To Myself’ (2017) en ‘No Halos In Hell’ (2019). Met klasbakken als vocalist Jake E. (ex Amaranthe), gitarist Jesper Strömblad (ex In Flames), drummer Alex Landenburg (ex Annihilator) en gitarist Euge Valovirta (ex Shining) in de rangen, verwachten we ook van Cyhra een zeer gedreven en energieke set.

Meer hebben wij, van MUSIKA, niet nodig om 1 december met rood in onze agenda aan te stippen. We raden elke liefhebber van stevige melodieuze en krachtig klinkende heavy metal dan ook aan om hun tickets mooi op tijd te bestellen. Meer info vind je alvast op www.alcatraz.be