Freaks And Clowns: Freaks And Clowns

Freaks And Clowns is een nieuwe band opgestart door Johan Lindstedt (drums) en Chrille Wahlgren (vocals) in 2017. Die eerste ken je misschien van Astral Doors. De line-up van Freaks And Clowns wordt vervolledigd met Mats Gesar (gitaar), Ulf Lagerström (bass) en Mathias Henrysson (gitaar). Ook die eerste twee namen zullen belletjes doen rinkelen bij liefhebbers van Astral Doors. Freaks And Clowns zoekt het in een mix van classic hard rock en traditional heavy metal. Dit levert op dit titelloze debuutalbum elf krachtige, melodieuze en vooral heel aanstekelijke nummers op. Nee, van vernieuwing is hier geen sprake, maar, “hey, who cares?”. Zekere als dit zo’n klasvolle nummers oplevert. Bass, drums en stevige riffs zorgen voor het machtige fundament. Voeg daar krachtige vocalen bij en mooie melodieuze gitaarsolo’s en je verkrijgt alle ingrediënten om de goed gecomponeerde nummers gestalte te geven. Vanaf het eerste nummer, ‘Demons In Disguise’, wordt je meegesleurd in de krachtige sound van het vijftal. En dat houdt het kwintet het volledige album vol: men rockt stevige en krachtig van begin tot eind met slechts wat subtiele veranderingen in tempo en ritme. Dit zorgt er dan uiteraard voor dat je luchtgitaar overuren maakt en je kan je hartje ophalen met luid meebrullen. Ik vermoed dat je tijdens live concerten constant de “horns” hoog de lucht in houdt. Precies zoals het hoort als je een echt metal feestje wil gaan bouwen. Echte uitschieters tussen dit elftal vonden we niet, maar er is ook geen enkele uitschuiver te bespeuren. Ja, dit titelloze debuut van Freaks And Clowns mag je er best wezen en fans van het genre kunnen dit aan hun “wanted lijstje” toevoegen: ze zullen niet ontgoocheld worden.

Luc Ghyselen (80)

Metalville MV 0230

Tracklist: 1. Demons In Disguise 2. Into The Ground 3. The Battle Of Love And Trust 4. Creaturs Of The Night 5. Freaks And Clowns 6. Heartbreak City 7. All Hell’s Breaking Loose 8. King Of The Sun 9. Thunder And Lightning 10. Breaking All The Rules 11. Tell It To The Priest