Ruben Hoeke Band: All Saints

Gitarist Ruben Hoeke is de zoon van pianist Rob Hoeke, een man die zijn sporen verdiende in rock ‘n’ roll, blues en boogie woogie. De appel is zo niet zo heel ver van de boom gevallen want Ruben kiest ook voor blues maar doet dit op een gedreven en energieke manier en zo kom je al vlug bij blues rock terecht, een (sub)genre waar Ruben zich als een vis in het water voelt. Met deze ‘All Saints’ is hij aan zijn vijfde studio album toegekomen. Negen zelfgeschreven nummers, met teksten van vocalist Lucas Pruim, en een coverversie van U2’s ‘Love is Blindness’ vormen dit album. De heren – naast Ruben (gitaa) en Lucas( (vocals) hoor je ook nog bassist Mike Kamp en drummer Eric Hoeke (ja, de broer van) – openen meteen vrij gedreven en energiek met het rockende ‘Get Bit’. Meteen een nummer dat heel aanstekelijk werkt: je wil meezingen, je luchtgitaar omgorden, … een feestje bouwen. Men blijft stevig en krachtig rockend uit de hoek komen met het radiovriendelijker ‘(I’m A) Cheap Trick’ waarmee men toch mikt naar een mainstream rock / pop publiek. ‘Easy does It’ rockt opnieuw stevig weg en mikt nog steeds naar een ruimer rock publiek. Met het hoekiger klinkende ‘Sour Fruit’ vinden we dan weer een stevig rockende track die meer in onze gading ligt.’Been A Long Time Comin” is een stuk meer blues gericht zonder dat het kwartet het rockende uit het oog verliest. ‘Forafter Always’ is de ballade van dienst, maar doet ons eigenlijk weinig wegens te eentonig, te rustig. Met ‘All Feels’ schiet de adrenaline opnieuw de hoogte in. We voelen ons meteen een stuk beter en gaan lekker rockend te keer. Ook het mooi voort kabbelend e’Sally Went To The Shore’ kan ons bekoren: een mooie bluesy shuflle. Met ‘The Devil’s Toil’ gaat de energie meter weer de hoogte in: een knap rockende bluessong die we weten te waarderen. Afsluiter is dan U2’s ‘Love Is Blindness’. We zullen maar heel eerlijk zijn: U2 is nooit onze favoriete band geweest, integendeel zelfs: we kennen weinig tot geen nummers van deze pop grootheden die ons echt raken, dus ook niet ‘Love Is Blindness’. Of dit een goede of een degelijke of misschien een mindere versie is van het nummer weten we dan ook niet. Ruben Hoeke Band zet hier wel een goed pop / rock nummer neer. Maar is dit niet opnieuw zoeken naar meer mainstream rock / pop succes? En daar passen wij toch wel voor.

Luc Ghyselen (70)

Butler Records CDBUR 340066

Tracklist: 1. Get Bit 2. (I’m A) Cheap Trick 3. Easy Does It 4. Sour Fruit 5. Been A Long Time Comin’ 6. Forafter Always 7. All Feels 8. Sally Went To The Shore 9. The Devil’s Toil 10. Love Is Blindness