Orion’s Reign: Symphony Of War (ep)

Ik moet eerlijk zijn: ik had nog nooit van Orion’s Reign gehoord. Na beetje opzoek werk, vond ik toch het volgende: dit is dus hun tweede ep, al is de vorige van eventjes tien jaar geleden, ze hebben in die tijd wel nog een aantal singels uitgebracht. Natuurlijk is de line-up in die tien jaar wel veranderd. Maar eigenlijk niet zoveel, daar de composities nog altijd door dezelfde mensen gemaakt worden. Deze Griekse band kan me met hun tweede ep wel bekoren. ‘Freedom Is Not Neogotiable’ is de beginsong. Vanaf de eerste noot goed en indrukwekkend met een goede leadzanger. Zijn naam? Daniel Vasconcelos. ‘Together We March’ zet die goede trend door. Een machtige, echt epische, song. Dan ‘The Gravewalker’. Die begint zoals de titel wat aangeeft: indrukwekkend met koor en al. Dit kan ik zeker smaken, misschien we de beste song op deze ep. ‘Last Stand’ begint ook sterk. De goede zanglijnen en de vioolpartijen zijn echt prachtig. ‘Ride To War’ begint heel rustig beetje richting folk. Voor mij de minste song, maar toch nog steeds de moeite waard. Met ‘Nostos’ waan je je aan de zee bij het begin. De zee in Griekenland wel te verstaan, dit is echte folkrock met de vrouwelijke stem van Minniva. Voor de liefhebbers van folk zeker goed. De cd eindigt met een cover van Nightwish, het alom bekende ‘Elan’. Orion’s Reign brengt echt een goede versie, al is het wel raar om een man dit te horen zingen, toch goed. Globale indruk: Orion’s Reign heeft me echt verrast met deze zeer sterke ep die me echt kan bekoren.

Franky van Daele (85)

Pride & Joy Music

Tracklist: 1. Freedom Is Not Neogotiable 2. Together We March 3. The Gravewalker 4. Last Stand 5. Ride To War 6. Nostos 7. Elan