MUSIKA op reis?

Dat MUSIKA nog steeds niet echt “sant in eigen land is” kunnen we afleiden aan een aantal gegevens. Zo kunnen we kijken naar de cijfers en de gegevens van de mensen die de site bezoeken. Maar we zien ook dat het soms best wel moeilijk is om accreditaties te verkrijgen voor Belgische concerten / festivals. Zo kreeg MUSIKA dit jaar een “no” te horen voor ThroneFest (Kuurne), TW Classic te Werchter (met o.a. John Fogerty en Bon Jovi), de tweede dag van Hard Rock Fest Avelgem en DesertFest, Antwerpen. Voor concerten van Rammstein (Koning Boudewijnstadion, Brussel) en Machine Head (Vorst Nationaal) krijgt MUSIKA dan weer geen fotopass. Spijtig dus. Dan zijn een pak buitenlandse festivals MUSIKA dan weer een stuk beter gezind. Zo waren we dit jaar voor eerst te gast op Indoor Summer Rock (Hamburg, Duitsland) en Motorcultor (St. Nolff, Frankrijk), twee festivals die MUSIKA ook volgend jaar willen verwelkomen. MUSIKA kreeg ook een uitnodiging voor Prophecy Fest (Duitsland) in de bus waar werd op in gegaan. MUSIKA werd ook uitgenodigd door het Hongaarse Rockmarathon, maar kon daar helaas niet op ingaan.

En vorig jaar jaar maakte een medewerker van MUSIKA een rondreis doorheen de V.S. Hij wilde ook een festival meepikken voor MUSIKA. De accreditaties waren geregeld, maar helaas viel het festival letterlijk in het water wegens een overvloedige regenmassa. Volgend jaar wil onze medewerker een nieuwe poging wagen.

Vijf Festivals, Tien Shows: Dit is hoe Metallica hun Amerikaanse zomertour presenteerde.

Via een uur durende persconferentie (die terug te vinden is op www.metallica.com of op https://www.youtube.com/watch?v=ZcI-wC00qFo) in HQ stelden de heren van Metallica hun zomertour voor. Deze tour houd vijf festivals in en tien shows telkens op vrijdag en zondag met telkens een verschillende show.

Deze festivals zijn allemaal in organisatie van Danny Wimmer Present, onder andere van Louder Then Life die door weersomstandigheden in 2018 letterlijk in het water is gevallen en waar ondergetekende aanwezig ging zijn.

Hieronder de data en locaties.

* Mei 1-3 – Epicenter at its new location at the Charlotte Motor Speedway in Charlotte, NC

* Mei 8-10 – Welcome To Rockville at its new location at the Daytona International Speedway in Daytona Beach, FL

* Mei 15-17 – Sonic Temple Art + Music Festival at MAPFRE Stadium in Columbus, OH

* September 18-20 – Louder Than Life at Highland Festival Grounds at KY Expo Center in Louisville, KY

* Oktober 9-11 – Aftershock at Discovery Park in Sacramento, CA

Wie erbij wil zijn zal vlug moeten zijn want volgens de verwachtingen zouden deze festivals wel eens vlug uitverkocht kunnen zijn.

Voor meer info over deze festivals kan je altijd een kijkje gaan nemen op volgende sites: www.epicenterfestival.com / www.welcometorockvillefestival.com / www.sonictemplefestival.com / www.louderthanlifefestival.com / www.aftershockfestival.com