Last Temptation: Last Temptation

De naam Last Temptation wordt wel door meer metal bands gebruikt. Ik herinner me bijvoorbeeld een Amerikaans hard rock gezelschap die wat rimpelingen veroorzaakte eind jaren tachtig, terwijl er ook nog steeds een Zweedse vijftal onder die naam actief is en die het zoekt in een mix van hard rock en heavy metal. Maar de Last Temptation die zopas zijn titelloos debuutalbum heeft afgeleverd, is dus nog een ander gezelschap. En alhoewel de band nieuw is, hebben we niet te maken met een stelletjes groentjes. Bedenker van de band, al is dat misschien iets te veel eer, is gitarist Peter Scheithauer die je misschien kent van bij Killing Machine of Belladonna. Met bassist Bob Daisley (o.a. Rainbow, Ozzy Osbourne), drummer Vinny Appice (o.a. Dio, Black Sabbath) en Don Airey (keyboards, o.a. Deep Purple, Rainbow) kiest hij voor een line-up met pakken ervaring. Laatste stukje in de puzzel is dan vocalist Butcho Vukovic, die je misschien kent van Watcha of Showtime. In ieder geval beschikt de man over de perfecte stem, die ergens het midden houdt tussen tussen een jonge Dio en een jonge Ozzy, om de mooi opgebouwde en perfect gebrachte mix van hard rock, classic rock en heavy metal vocaal te dragen. De heren zorgen hier voor elf nummers die perfect in het songbook van bijvoorbeeld Deep Purple, Rainbow en ja, zelfs Dio kunnen. Dan weet je het al: krachtige cleane vocalen, knap opgebouwde rockende nummers, perfecte basis van stuwende basstonen en mooie drumpatronen, mooie wisselwerking tussen keyboards en gitaar, en afgewerkt met inventieve, melodieuze gitaarsolo’s. Het gezelschap weet vanaf opener ‘I Win I Lose’ te overtuigen en houdt het niveau hoog gedurende het complete album. We willen nog vermelden dat ook bassisten James Lomenzo (o.a. Black label Society, Slash Snakepit) en Steve Unger (Metal Church) en drummer Stet Howland (o.a. Wasp, Lita Ford) een bijdrage leveren, al is het maar om voldoende mensen aan boord te hebben om dit album ook live te kunnen promoten. Dus, heren en / of dames organisatoren: Waar wachten jullie op? Indien je op zoektocht bent naar een band die gedreven en energieke classic rock / hard rock / heavy metal voorschotelt, ben je bij deze Last Temptation aan het juiste adres.

Luc Ghyselen (85)

EarMusic

Tracklist: I Win I Lose 2. Bring Your Light Out 3. Blow A Fuse 4. Never Say Goodbye 5. How I Am 6. Fast And Fast 7. Lock Into Myself 8. Nobody Is Free 9. Coming For You 10. Hell Is Walking In My Shoes 11. The Exit