Black Stone Cherry: Black To Blues Volume 2

Black Stone Cherry is een Amerikaanse hard rock band, die nu een tweede blues cd maakt, met allemaal blues covers op. Bij hun eerste poging om weer te keren naar de blues, kregen ze heel veel positieve reacties en terecht. Benieuwd wat hun tweede poging om “back to the blues (roots)” te gaan, brengt. ‘Big Legged Woman’ een klassieker, origineel van Freddy King is de eerste song. Die kan me niet zo goed bekoren, wel mooie keyboard (McKendree) stukjes en de gitaarrifs mogen er ook zijn, maar in totaal toch een min voor mij. ‘Me & the Devil Blues’, origineel van Robert Johnson, vind ik al veel beter. Er zijn hier duidelijk Stevie Ray Vaughan invloeden te horen. Zelfs de stem van Chris Robertson, klinkt als een Stevie kloon (wel niet zo goed). Het gitaarwerk kan me zeker smaken, gewoon goed rock-blues, recht aan recht uit. ‘All Your Love (I Miss Loving)’, origineel van Otis Rush, wordt goed gebracht. Al mag je niet echt vergelijken met het origineel, want als je dit doet valt de stem van Chris, toch weer lichtjes door de mand. Opnieuw goed gitaarwerk en ook het drumwerk mag er zijn. ‘Down In The Bottom’, weer een grote klassieker en meest gekend in een versie van Howlin’ Wolf, maar gecomponeerd door Willie Dixon. Het begint met een korte drumsolo, weer goed gitaarwerk, maar de originele song, sorry voor het woord wordt hier “verkracht”. Ook veel te veel toetsenwerk naar mijn smaak, zeker het minste liedje van deze ep. Ook van ‘Early One Morning’ (Elmore James) heb ik al betere versies gehoord, maar door het goed gitaarwerk, kan ik deze toch wel smaken. ‘Death Letter Blues’ van Son House, begint niet al te denderend, maar betert wel na een tijdje. Het is best wel te pruimen. Al bij al vind ik deze ep redelijk. Geen top maar zeker wel het beluisteren waard, zeker door het goede gitaarwerk, waarin je duidelijk de Stevie Ray Vaughan invloeden hoort. De songkeuze is goed tot zeer goed, allemaal echte bluesklassiekers, de uitwerking daarvan is dan wel minder, maar misschien komt dit doordat ik teveel vergelijkingen maak met de originelen.

Franky Van Daele (65)

Mascot Records / Mascot Label Group M7599

TrackList: 1. Big Legged Woman 2. Me & The Devil Blues 3. All Your Love (I Miss Loving) 4. Down In The Bottom 5. Early One Morning 6. Death Letter Blues