Machine Head op 31 oktober in Vorst Nationaal.

Op donderdag 31 oktober zakt het Amerikaanse Machine Head af naar België en meer bepaald naar Vorst Nationaal in het teken van de “Burn My Eyes”-tournee. Om de vijfentwintigste verjaardag van dit legendarische album te vieren wordt het debuutalbum van Machine Head integraal gebracht tijdens deze reeks van live concerten.

Machine Head werd in 1991 opgestart. Vocalist / gitarist Robb Flynn, gitarist Logan Mader, drummer Tony Costanza en bassist Adam Duce wilden hun visie op een mix van thrash metal en groove metal aan de wereld kenbaar maken. Een demo en een split gingen het debuutalbum vooraf. Maar in 1994 was het zover: ‘Burn My Eyes’ werd op de wereld losgelaten en sloeg in als een bom. Intussen had Chris Kontas de plaats van Tony Costanza achter de ezelsvellen al ingenomen. ‘Burn My Eyes’ telt elf tracks en vanaf opener ‘Davidian’ is het er eigenlijk “boenk, op”. Het viertal grijpt je meteen bij je nekvel om je pas los te laten na zo’n vijfenvijftig minuten en de laatste tonen van ‘Block’ wegsterven. Het album zou uitgroeien tot het best verkopende album op het label Roadrunner Records. Daarna volgden nog acht andere full-albums met een gewijzigde line-up. De enige constante factor is nog steeds vocalist / gitarist Robb Flynn. Maar kijk, alvast voor deze concertreeks komen Logan Madder (gitaar) en Chris Kontas (drums) weer aan boord. Op bass vinden we hoogstwaarschijnlijk Jared MacEachern.

Zodoende wordt dit een concert waar een heel pak heavy metal / thrash metal fanaten al reikhalzend naar uitkijken. Meer info i.v.m. De show in Vorst nationaal kan je vinden op http://www.vorst-nationaal.be/nl/kalender/2019-2020/machine-head