Steve Grimmet’s Grim Reaper: At The Gates

‘At The Gates’ is het vijfde full-album van Grim Reaper of moeten we stellen het tweede full-album van Steve Grimmet’s Grim Reaper? Het Britse Grim Reaper was er tussen 1979 en 1988 tijdens de hoogdagen van NWOBHM en zorgde in die periode voor drie goede albums. Toch bleef de band vooral actief in de schaduw van natuurlijk Judas Priest, Saxon, Def Leppard en Iron Maiden maar ook tal van andere Britse bands oogsten, hier in België alvast, een pak meer bekendheid. Ik denk dan aan o.a. Samson, Demon, Vardis, Tygers Of Pan Tang, Diamond Head of Praying Mantis. En zo zullen er nog wel een aantal zijn. Maar in 2006 zorgde vocalist Steve Grimmet – de man was bij Grim Reaper tussen 1982 en 1966 en is te horen op de drie full-albums – voor een nieuwe start en dat gebeurt eigenlijk onder de naam Steve Grimmet’s Grim Reaper maar voor het gemak wordt de band nogal dikwijls aangekondigd als Grim Reaper. Nog steeds tekent dit gezelschap voor traditionele heavy metal / NWOBHM. ‘At The Gates’ telt elf tracks die daar een mooi voorbeeld van zijn. Verwacht dus geen enkel vernieuwing op dit album, maar gewoon oerdegelijke heavy metal songs. Het enige nadeel, althans naar onze smaak, is het feit dat de vocalen van Steve de hogere regionen niet meer aan kunnen en dat hoor je wel. Maar als je liefhebber van de band of van traditionele heavy metal in het algemeen, zal je zeker tevreden zijn met deze ‘At The Gates’. Dit is absoluut geen “must have” geworden maar wel een schijf met oerdegelijke heavy metal die je meermaals naar de luchtgitaar zal doen grijpen.

Luc Ghyselen (75)

Dissonance Productions

Tracklist: 1. At The Gates 2. Venom 3. What Lies Beneath 4. The Hand That Rocks 5. Knock At The Door 6. Rush 7. Only When I Sleep 8. Line Them Up 9. Break Neck Speed 10. Under The Hammer 11. Shadow In The Dark