Prime Creation: Tears Of Rage

Het Zweeds Prime Creation ontstond in 2015 en is met deze ‘Tears Of Rage’ toe aan zijn tweede full-album. Het titelloze debuutalbum uit 2016 was niet slecht te noemen, maar was ook absoluut geen “must have”. Met ‘Tears Of Rage’ zet het vijftal zijn zoektocht naar eeuwige muzikale roem verder. Het album telt negen nummers die je mag klasseren als melodic power metal / melodic heavy metal. Dankzij de toevoeging van wat elektronica klinkt de sound voller, moderner met hier en daar een licht symfonische randje. Opnieuw komen we uiteindelijk tot de conclusie dat dit zeker niet slecht te noemen is, maar een “must have” is ook deze ‘Tears Of Rage’ niet geworden. ‘Fingers Crossed’ mag openen en na een aarzelende start trekt het nummer zich mooi op gang. Drums en bass zorgen voor een mooie solide opbouw, de riffs klinken strak en krachtig en worden mooi ondersteund door keyboards en de nodige elektronica om voor een vol geheel te zorgen. De gitaarsolo is goed zonder meer, terwijl dat eigenlijk ook wel geval is met de vocalen. Die klinken goed en krachtig, maar missen iets om echt op te vallen. De overige acht nummers liggen in diezelfde lijn en zorgen dus zodoende voor een mooi en best wel aanstekelijk album. De nummers zijn allen, zonder een echte uitzondering gedreven en energiek en dat levert Prime Creation toch wat extra puntjes op. Maar, eerlijk is eerlijk, echt wakker liggen we niet van deze ‘Tears Of Rage’ zodat die eeuwige muzikale roem nog niet weggelegd is voor Prime Creation.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. Fingers Crossed 2. Lost In The Shades 3. Before The Rain 4. Pretend Till The End 5. Walk Away 6. All For My Crown 7. A Beggar’s Call 8. Tears Of Rage 9. Endless Lanes