Saint Karloff: Interstellar Voodoo

Nog niet zo lang geleden maakten we middels een split kennis met Saint Karloff, een Noors trio dat tekent voor een mix van stoner rock en doom. Saint Karloff ging in 2015 van start en zorgde in 2018 voor zijn debuutalbum ‘All Heed The Black God’, dat hier onopgemerkt voorbij ging. Nu komt het trio eraan met zijn tweede volwaardig werkstuk. ‘Interstellar Voodoo’ telt slechts een nummer, maar het is er wel eentje geworden van meer dan eenenveertig minuten. Het trio – Mads Melvold (gitaar, vocals), Ole Sletner (bass) en Adam Suleiman (drums) – neemt je zo me op een reis in hun muzikaal spectrum dat een mix vormt van stoner rock en doom. Het heel lang uitgesponnen nummer kent gelukkig tal van wisselingen in tempo, ritme en sfeer zodat je aandacht eigenlijk nergens verslapt. Op zich is het natuurlijk knap dat de heren zo’n lang nummer in elkaar kunnen steken dat blijft boeien, langs de andere kant is dit slechts weggelegd voor de echte liefhebbers van het (sub)genre. Zelf hadden we graag wat meer nummers gehoord, al zijn we wel te spreken dus over dit ellenlange nummer. Saint Karloff zorgt met deze ‘Insterstellar Voodoo’ alvast voor een album / nummer waar je als fan een tijdlang zoet mee bent en waar in ieder geval geval zal over gesproken worden.

Luc Ghyselen (72)

Majestic Mountain Records

Tracklist: 1. Interstellar Voodoo