“Idiots On Tour 2019” op 5 oktober te Roeselare.

Onder de noemer “Idiots On Tour 2019” kunnen we drie bands verwachten in de Roeselaarse muziektempel De Verlichte Geest: Crashdiët, The Cruel Intentions en Highride.

Highride, uit de Zweedse hoofdstad Stockholm, mag openen. De band werd in 2006 opgestart en zorgt voor een stevige mix van punk en rock. Momenteel zitten de vier heren in de studio om hun tweede full-album klaar te krijgen. Misschien net op tijd voor deze tournee?

The Cruel Intentions komen dan weer uit de Noorse hoofdstad Oslo. Dit gezelschap ontstond in 2015 nadat vocalist Lizzy DeVine zijn vorige band, Vains Of Jenna, de rug toe keerde. Het viertal – naast Lizzy (vocals, gitaar) wordt de line-up nu vervolledigt met Mats Wernerson (bass), Eiliv Sagrusten (drums) en Kristian Nygaard Solhaug (gitaar) – heeft een full-album op de markt: ‘No Sign Of Relief’ uit 2018.

Afsluiter van dit drieluik moet dan Crashdiët worden. Dit gezelschap werd in 2000 opgestart maar kende ook al een paar korte periodes van inactiviteit. Toch telt de discografie van de band reeds vier full-albums, al dateert het meest recente, ‘The Savage Playground’, reeds van 2013. Maar geen nood, het kwartet zorgt in september voor een gloednieuw album: ‘Rust’. Maar het is vooral tijdens live concerten dat hun mix van sleaze, glam metal, hard rock en heavy metal op zijn best klinkt.

Liefhebbers van sleaze, hard rock, glam metal en aanverwante genres zullen hun hartje dus kunnen ophalen op 5 oktober in de Verlichte Geest. Wij, van MUSIKA, kijken er alvast reikhalzend naar uit en hebben deze datum met rood aangestipt in onze agenda. Meer info vind je op https://nl-nl.facebook.com/deverlichtegeestroeselare/