Metal Against Child Cancer op 2 november.

Op 2 november is er in CC De Wieke te Deerlijk een nieuwe editie, de elfde reeds, van Metal Against Child Cancer, een festival dat, zoals zijn naam mooi aangeeft, de opbrengst schenkt aan het kinderkankerfonds. Organisator Brecht Debrouwere zorgt telkens opnieuw voor een mooie affiche. De deuren openen er omstreeks 13.00 uur en de eerste band, van negen, mag omstreeks 14.00 uur de aftrap geven.

West Vlammica is een thrash metal cover band uit de buurt van Roeselare en als je hun logo ziet dan weet je dat men vooral opkijkt naar Metallica.

Devil’s Bargain komt uit de buurt van Hamme en brengt een mix van hard rock en traditional heavy metal. Vorig jaar mochten de heren openen maar door een pak technische problemen werd hun set gefnuikt en daarom deze herkansing. Een zeven tracks tellende ep, ‘Deal With The Devil’, trok in 2017 reeds de aandacht van MUSIKA. Nu kunnen ze ons tijdens een concert overtuigen.

Beuk kiest voor een mix van hard rock, hard rock ‘n’ roll en metal. Dat ze in het Nederlands zingen is zelfs geen hinder om ook reeds in Frankrijk en Groot Brittannië aan te treden. Na een goed ontvangen album, ‘Strak Plan’, was er eerder dit jaar met ‘Dynamiet’ ook een heel knappe ep. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD Review”. –

The Difference is een Oost-Vlaams vijftal dat de laatste jaren aan populariteit wint. Het vijftal ontstond in 1996 en zorgt voor een eigenzinnige mix van progressive melodic en zelfs doomy metal. Een heel sterk album, ‘Insignificant’, zorgde vorig jaar voor heel wat opschudding bij MUSIKA (voor bespreking zie onze rubriek “CD Review”) en ook tijdens live concerten weet de band te overtuigen.

Scavenger is een Belgisch vijftal die eigenlijk ontstond in 1982 maar het voor bekeken hield in 1986 na een full-album. Pas sinds begin 2018 is het gezelschap met een stevig gewijzigde line-up terug actief. Verwacht je aan een set traditional heavy metal die ons wat doet denken aan het legendarische Acid, waarvan men ook een nummer covert.

Martyr is een Nederlands vijftal dat je meeneemt op een muzikale trip die heavy metal, speed metal en power metal laat samen smelten. De heren zorgen, meestal toch, voor een stevige en gedreven set die uitnodigt om mee te doen.

Thorium is een Belgische heavy metal band die opgestart werd in 2016 nadat drie leden uit het legendarische Ostrogoth stapten. Hun knap titelloos debuutalbum uit 2018 kreeg de nodige lovende kritieken en ook al tijdens concerten kon het vijftal MUSIKA reeds overtuigen van hun kunnen.

Picture is een Nederlandse hard rock / heavy metal band die in 1979 van start ging. Hun eerste titelloze album sloeg in als een bom maar toch viel het doek over de band in 1987 na nochtans een aantal knappe albums. Tussen 1996 en 1999 was er een korte opflakkering, maar het is pas sinds 2007 dat de band terug actief is. Dat het de heren echt wel menens is bewijst o.a. hun eerder dit jaar op de markt gebrachte nieuw album ‘Wings, waarvan je in onze rubriek “CD Review” een bespreking kan vinden.

Negen bands dus die het beste van zichzelf zullen geven voor Metal Against Child Cancer. Samen met de organisatie willen die bands het kinderkankerfonds steunen en ze hopen dan ook jullie massaal zullen afzakken naar CC De Wieke te Deerlijk op 2 november. Meer info vind je alvast op www.metalagainstchildcancer.be