Vice: 3 Fingers Up

Het Duitse Vice werd in 1987 opgestart en scoorde hoog in het thuisland met albums als ‘Made For Pleasure’ (1989) en ‘Second Excess’ (1991). Toch was het liedje over in 1995. In 2017 was er dan plots met ‘Veni Vidi Vice’ een nieuw album en nu dus deze ‘3 Fingers Up’. Noch steeds zorgt het Vice voor onversneden, pretentieloze hard rock die heel soms wat doet denken aan Kiss, maar dan duidelijk van een pakken lager niveau. Op dit nieuwste werkstuk krijg je elf nummers waaronder een nieuwe versie van ‘Made 4 Pleasure’, een van hun klassiekers, (sorry maar het is ons volledig onbekend) en een versie van Joan Jett’s ‘I Hate Myself For Loving You’ (en ja, de originele versie kennen we en vinden we zeker niet slecht, maar wat Vice er mee heeft aangevangen …). Wat kunnen we zeggen van deze ‘3 Fingers Up’? Dit is uiterst klassieke hard rock die ons bij beluistering zo goed als koud laat. Maar we kunnen ons indenken dat we, heel heel misschien, compleet uit de bol gaan als we voldoende gerstenat hebben geproefd. Dit is een soort van party hard rock / party metal die uitnodigt tot meebrullen, maar die voor ons helemaal niet hoeft. Nee, sorry, maar Vice is helemaal niet aan ons besteed.

Luc Ghyselen (50)

Lictoc Music / Pride & Joy Music

Tracklist: 1. Shitty Shituation 2. License To Rock 3. The Jerk 4. Fuck U 5. I Hate Myself For Loving You 6. Multiply Show 7. 3 Fingers Up 8. Name The Game 9. Dreaming About You 10. Made 4 Pleasure 11. What Will You Do?