Abhor / Abysmal Grief: Legione Occulta / Ministerium Diaboli (split)

Iron Bonhead Productions pakt uit met een 12” split vinyl met twee Italiaanse bands: Abhor en Abysmal Grief. Op de ene zijde, ‘Legione Occulta’ krijg je twee tracks te horen van Abhor, een black metal gezelschap dat reeds sinds 1995 aan een carrière bouwt en ondertussen reeds zeven full-albums op de markt heeft. Beide tracks van dit gezelschap doen ons hier weinig of niets en daar geven we het vocale gedeelte de schuld van. Wat een onzinnige gekrijs krijg je te horen tijdens ‘Legione Occulta’. Met ‘Possession Obsession’ gaat het iets beter, maar opnieuw zijn de vocalen voor ons duidelijk de dood doener. Dus nee, Abhor is duidelijk niet aan ons besteed. Abysmal Grief ontstond in 1996 en zorgt voor doom metal. De discografie van dit gezelschap telt o.a. reeds vijf full-albums. Het meer dan dertien minuten durende ‘Ministerium Diaboli’ vind je op de tweede kant van deze split release. Een eigenzinnig deprimerende en enerverend geluid is wat je aangeboden krijgt tot over halfweg. Pas dan vallen drums en riffs in en kan je gaan spreken van een doom track. Dus, ook op deze track van Abysmal Grief zitten we niet echt te wachten. We moeten dan ook hard zijn in ons besluit en je ten stelligste aanraden om dit stuk vinyl gewoon te laten voor wat het is want noch Abhor, noch Abysmal Grief kan ons hier over de streep trekken, laat staan weet ons te overtuigen.

Luc Ghyselen (40)

Iron Bonehead Productions

Tracklist: 1. Legione Occulta 2. Possession Obsession 3. Ministerium Diaboli