Soto op 7 september in Biebob.

Op zaterdag 7 september zullen liefhebbers van een schitterende stem in metal landschap massaal afzakken naar dé rock en metal tempel in België: Biebob te Vosselaar. De avond staat er dan in het teken van Jeff Scott Soto, een naam die belletjes doet rinkelen bij liefhebbers van zowel progressive metal (Sons Of Apollo) als van melodic rock (W.E.T.) en zowat alle (sub)genres daar tussen in. Met Soto begeeft hij zich op het pad van melodic heavy metal en zorgde hij ondertussen reeds voor drie full-albums waarvan ‘Origami’, dat eerder dit jaar op de markt kwam het meest recente is. – voor recensie zie onze rubriek “CD Review”. – Het spreekt dan ook voor zich dat je vooral werk uit dat album zal te horen krijgen tijdens de set van Soto.

Maar vooraleer Soto op het podium komt, mogen eerst twee andere bands het publiek gaan opwarmen, want ook Stop Stop en Scarlet Aura worden er verwacht. Stop Stop beschikt over een blanco pagina in de grote MUSIKA-encyclopedia.

Scarlet Aura daarentegen kennen we wel. Deze band, met de bevallige vocaliste Aura Dănciulescu als spilfiguur, zorgt voor een knappe mix van symphonic metal, power metal en heavy metal. De band werd in 2014 opgestart en ondertussen vind je twee full-albums in hun discografie.

Maar de meeste fans zullen er zijn voor Soto, de band rond vocalist Jeff Scott Soto, die begin jaren tachtig voor het eerst onze aandacht trok als vocalist op de eerste twee albums van gitaarvirtuoos Ygnwie Malmsteen. Daarna was hij o.a. te horen als vocalist bij Journey, Talisman, W.E.T., Sons Of Apollo en Trans-Siberian Orchestra. Kortom, een man met een fantastische stem die van vele markten thuis is.

Hou dus alvast een plaatsje vrij in je agenda op 7 september en zorg dat je op tijd bij Biebob aankomt, want het belooft een mooie muzikale avond te worden. Meer info vind je alvast op www.biebob.be

Foto’s Jeff Scott Soto with Sons Of Apollo @ Raismes Fest 2018: Bianca Lootens.