Supersonic Blues Machine: Road Chronicles: Live!

Supersonic Blues Machine is een internationaal collectief dat een mix brengt van blues, rock en soul. Het gezelschap zorgde eerder reeds voor twee goed ontvangen studio-albums – ‘West Of Flushing, South Of Frisco’ (2016) en ‘Californisoul’ (2017). Deze live opnames dateren van 20 juli 2018, toen de band op een eerste headline-tournee doorheen Europa was, opgenomen in het Italiaanse Brugnera. In vergelijking met de twee studio-albums is de grootste wijziging hier de nieuwe vocalist. Lance Lopez hield het immers voor gezien en de Brit Kris Barras is zijn vervanger. En dat doet de man uitstekend, ook al omdat zijn stem iets soulvoller klinkt dan die van Lance. De eerste acht nummers die hier langs komen vind je terug op een van de twee studio-albums van het gezelschap. Daarna komt, de overige zes tracks, ook “special guest” Billy F. Gibbons (ZZ Top) een duit in het zakje doen. En dan weet je dat er een pak blues klassiekers aan bod komen en een gedreven energieke versie van ZZ Top’s ‘La Grange’. Als we dit zo allemaal horen, was het daar een leuk een feestje en zijn we vooral spijtig dat we er zelf niet bij waren. Gelukkig wordt de pijn wat verzacht dankzij deze opnames – of heeft dit net het omgekeerde effect en zo we dubbel spijtig dat we er zelf niet bij waren, want niets kan tippen aan een live concert van je favoriete bands of artiesten.

Luc Ghyselen (80)

Provogue Records / Mascot Label Group PRD 75921

Tracklist: 1. I Am Done Missing You 2. I Ain’t Fallin’ Agagin 3. Remedy 4. Can’t Take It No More 5. Watchagonnado 6. Elevate 7. Bad Boys 8. Let It Be 9. La Grange 10. Broken Heart 11. Dust My Broom 12. Running Whiskey 13. Got My Mojo Working 14. Going Down