The Trigger: The Time Of Miracles

The Trigger is een Servische alternative rock en metal band die in 2005 werd opgestart. Toen men in 2006 aan het werken van een eerste full-album begon, werd dat vertraagd door wijzigingen in de line-up. Gelukkig bleek die line-up, toen het eerste album het levenslicht zag, toch stabiel. De eerste drie albums van het gezelschap – ‘Ljubav’ (2007), ‘Ex’ (2012) en ‘Vreme Cuda’ (2015) – werden allemaal opgenomen in de moedertaal zodat deze ‘The Times Of Miracles’ het eerste Engelstalige album is geworden en dat zou er, ook dankzij de steun van het label (Massacre Records), moeten voor zorgen dat The Trigger het nu ook internationaal kan waar maken. Toch wordt dit een heel moeilijke opdracht om te gaan opboksen tegen tientallen andere bands en albums die ook al om aandacht schreeuwen. The Trigger zorgt op ‘The Time Of Miracles’ wel voor twaalf goed opgebouwde en best wel knap gearrangeerde nummers, maar geen van die tracks steekt er echt bovenuit. Of toch: ‘Boom’ is een heel energiek en aanstekelijk nummer die, dankzij de gastvocalen van Marko Matijević Sekul (Manntra), net dat iets meer mee krijgt om op te vallen. De overige nummers zijn ons te gelijkwaardig op gebied van tempo, opbouw en beleving. Bass en drums zorgen voor het nodige fundament. De riffs zijn in orde, de gitaarsolo’s adequaat en de krachtige vocalen van Milena Branković mogen er ook best zijn, maar met de extra krachtige gastvocalen van Marko is ‘Boom’ overduidelijk een klasse beter dan de rest, ondanks het feit dat er nog andere gasten langs komen. We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, en de absolute waarheid hebben we ook al niet in pacht, maar als je het ons vraagt, zal The Trigger toch nog een stuk straffer uit de hoek moeten komen om een plaatsje op te eisen in de internationale muziekwereld. Al kan deze ‘The Time Of Miracles’ natuurlijk wel voor de eerste stap zorgen.

Luc Ghyselen (75)

Massacre Records MASDP 1082

Tracklist: 1. Pray 2. Don’t Feed The Cannibals 3. Ashes And Bones 4. Kingdom Will Never Come 5. What Have We Become 6. Out Of Clay 7. Boom 8. Used Up And Dead 9. Good Dog 10. Happy New Year 11. Reality 12. Abyss