Vulture: Ghastly Waves & Battered Graves

Met ‘Ghastly Waves & Battered Graves’ zorgt het Duitse Vulture voor een tweede full-album. Het vijftal werd in 2015 opgestart en zorgde een jaartje later voor een goed ontvangen demo die hun visie op speed metal en thrash metal meteen duidelijk maakte. Een single en een goed ontvangen full-album (2017) zorgden ervoor dat de band zich een plaatsje kan verwerven in de scene. Een tijdje terug kregen we dan een nieuwe single van het kwintet te horen met twee tracks die je hier ook op dit tweede full-album vindt. Op basis van ‘Beyond The Blade’ en Thin Lizzy’s ‘Killer On The Loose’ schreven we toen dat “we alvast reikhalzend naar het nieuwe full-album uitkeken”. Nu draait dat album zijn rondjes in onze cd-speler en we mogen met het hand op het hart stellen dat het kwintet een goed album heeft afgeleverd die alle elementen bevat waar liefhebbers van speed metal / thrash metal voor vallen. Stevig en krachtig up-tempo materiaal met ook mooie melodieuze passages en de typische vocalen die hoge hoogtes kunnen halen. Hier en daar nemen de heren ook wat gas terug om zo wat variatie in het geheel te brengen en het boeiend te houden. Vernieuwend is het allemaal niet, maar de heren weten duidelijk van wanten en zorgen voor een goede, negen tracks tellende, trip doorheen hun muzikaal universum. Niet dat we elke track even hoog inschatten – zo zijn we niet zo’n fan van ‘Dewer’s Hollow’ waar de rustiger opbouw ons maar matig kan bekoren –, maar toch komen liefhebbers van (sub)genre hier ruimschoots aan hun trekken.

Luc Ghyselen (72)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Fed To Sharks 2. The Garotte 3. B.T.B. (Beyond The Blade) 4. Ghastly Waves & Battered Graves 5. Dewer’s Hollow 6. Tyrantula 7. Stainless Glare 8. Murderous Militia 9. Killer On The Loose