Ghoulunatics: Move Along (single)

Ghoulunatics uit Canada is een band die al een hele tijd bezig is. Reeds sedert 1994 is de band al aan het werk. Persoonlijk hadden we nog nooit van de band gehoord, en is dat waarschijnlijk voor het merendeel van de lezers ook het geval. Met een naam als Ghoulunatics hadden we ons eerlijk gezegd verwacht aan horrorpunk, psychobilly of punkrock. Niets van dit alles als we de single ‘Move Along’ mogen als sjabloon nemen. Hieruit blijkt dat de band kennelijk groove metal speelt met een infuus van death ‘n roll. Nu is één kort nummer van net geen drie minuten weinig om echt een oordeel te vellen, maar eigenlijk is het een simpel nummer dat snel verveeld en even goedkoop klinkt als de winkelketen Zeeman. We zien Ghoulunatics dan ook weinig potten breken in de toekomst. Van een band met vier full albums uit en zo een lange geschiedenis verwachten we namelijk wat meer.

Levi De Luycker (50)

Independent Release

Tracklist: 1. Move Along