Parkpop Oostkamp op 16, 17 en 18 augustus.

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus is er het gratis festival Parkpop te Oostkamp. Op zaterdag en zondag staan telkens een aantal bands geprogrammeerd die voor een mooie muzikale omlijsting zullen zorgen. Wij, van MUSIKA, kijken alvast reikhalzend uit naar de bands die op zaterdag het Beukenpark in Oostkamp “onveilig” zullen maken.

Op zaterdag 17 augustus mag je zes bands verwachten op dit gratis evenement en die stellen we met plezier even aan je voor.

* Het Franse Fuzz Top mag openen. Dit gezelschap is een tribute band to ZZ Top. Verwacht je dus aan een sprankelende mix van blues rock, boogie en Southern rock.

* Ook Het Britse Kins Of Leon is een tribute band. Dit gezelschap kiest ervoor om hun Amerikaanse helden Kings Of Leon te eren. Een mix van Southern rock, garage rock en alternative rock zal je deel zijn en een heel pak van de nummers zullen luidkeels meegebruld kunnen worden.

* Red Zebra werd in 1978 opgestart in de buurt van Brugge. Dit gezelschap zorg voor een mix van new wave en punk en zorgde met ‘I Can’t Live In A Living Room’ (origineel uit 1980) voor een heuse klassieker. In 1986 hield de band het voor bekeken. In 1992 werd de band nieuw leven ingeblazen om er in 2010 opnieuw mee te kappen. Sinds 2017 blijkt Red Zebra terug actief te zijn.

* Belgian Asociality is een Belgische punkband die in 1988 van start ging. De sound van de heren wordt gekenmerkt door meestal korte nummers die in het Nederlands worden gebracht. Invloeden van o.a. ska, house en metal zijn ondertussen hun sound binnen geslopen.

* Heavy metal fanaten kennen ongetwijfeld het Belgische Channel Zero. Dit gezelschap werd in 1990 opgestart en was razend populair. Toch hield de band het in 1997 voor bekeken. In 2010 werd Channel Zero opnieuw tot leven gewekt. Het noodlot sloeg evenwel toe op 10 augustus 2013 toen drummer Phil Baheux overleed. De overige bandleden beslisten uiteindelijk om toch door te gaan. ‘Exit Humanity’ uit 2017 is het meest recente full-album van de band.

* Afsluiter van dienst is het Amerikaanse Tragedy dat zichzelf aankondigt als “A metal tribute to the Bee Gees & beyond”. Je mag je dus verwachten aan een “over the top” mix van disco, metal, glitter en rock. Naar het schijnt is sfeer en ambiance bij dit gezelschap verzekerd.

Ook op zondag 18 augustus kan je nog terecht in het Beukenpark te Oostkamp voor de afsluitende dag van deze editie van Parkpop. Muzikaal wordt je er in ieder geval nog verwend met een Crazy Disco Show, Tinne & The Oltmans, Bent Van Looy, L.A. Vation (een Amerikaanse U2 tribute band) en The Dirty Daddies (een Nederlandse cover band). Een DJ-set door Kobe Ilsen en Viktor Verhulst mag deze editie van Parkpop afsluiten.

Meer info omtrent dit gratis evenement vind je alvast op www.parkpop-oostkamp.be