Bloodred Hourglass: Godsend

Terwijl een pak van de collega’s reviewers steevast de meer “bekende namen” uit de releaselijsten halen om te bespreken, laat uw dienaar het meestal wat op zich af komen en kiest hij voor mindere “bekende namen” of zelfs zo goed onbekende bands. Het levert soms erg aangename ontdekkingen op. De nieuwste van Bloodred Hourglass, ‘Godsend’, is er zo een! Bloodred Hourglass werd in 2005 opgestart en is met dit tien tracks tellend werkstuk aan zijn vierde full-album toegekomen. De heren – Jarkko Koukonen (vocals), Antti Nenonen (lead gitaar), Jose Moilanen (bass), Lauri Silvonen (gitaar) en Jarkko Hyvönen (drums) – drukken zich muzikaal uit aan de hand van melodic death metal waarin je wat invloeden uit thrash metal kan ontwaren alsook soms wat minieme accenten elektronica. Het zorgt in ieder geval voor een heel modern en dynamisch klinkend album zonder echt vernieuwend uit de hoek te komen. Beter omschrijven dan men reeds deed in de perstekst kan ik ook niet dus: “Melody. Aggression. Energy. Harsh vocals doubled with cleaner ones. Firmly grounded in the here and now, the band’s lyrical themes are focused on the individual’s experience of everyday life, as well as environmental issues. This is Bloodred Hourglass ! This is the heart of the modern melodic death metal.” Wat kan ik daar nog aan toevoegen? Dat ‘Godsend’ van Bloodred Hourglass me zowaar bijna van de sokken blaast en dat dit album vast en zeker heel hoog in mijn eindejaarslijstje zal belanden. Dit is een echt “must have”-album geworden, zeker indien je houdt van (modern) melodic death metal.

Luc Ghyselen (96)

Out Of Line Music

Tracklist: 1. Waves Of Black 2. The Unifinished Story 3. Devourer 4. Alysia 5. My Route 6. Pieces 7. Ask_You Shall Receive 8. August 9. On My Throne 10. White Feather