Diviner: Realms Of Time

Het Griekse Diviner werd in 2011 opgestart door gitarist Thimios Krikos en vocalist Yiannis Papanikolaou. Hun muzikale visie hadden de heren al eerder gedeeld in InnerWish. Ook bij Diviner gingen de heren de weg op van heavy metal en power metal en in 2015 werd met ‘Fallen Empire’ een knap debuutalbum op de wereld losgelaten. Nu komt Diviner met een lichtjes gewijzigde line-up – Naast Yiannis als vocalist hoor je nu George Maroulees en Kostas Fitos op gitaar, Herc Booze op bass en Fragiskos Samoilis (drums) – hun tweede album voorstellen. ‘Realms Of Time’ klinkt in vergelijking met het debuut een stuk krachtiger en voller. Zijn de minieme invloeden uit progressive metal hier debet aan? In ieder geval horen we een heel gedreven, energiek en vol geluid die ons meerder keren doet denken aan Symphony X. Nee, de echt verrassende wendingen zijn nog bijlange na nog niet zo groots als bij Symphony X, maar met deze ‘Realms Of Time’ gaat Diviner toch heel duidelijk die richting op. We horen immers heel krachtige drumpatronen, superbe basslijnen, energieke riffs, superieure vingervlugge maar echt melodieuze gitaarsolo’s en bovenal immens krachtige maar duidelijk goed in het gehoor liggende vocalen die samen een echt volle, gedreven en energieke indruk nalaten. Vernieuwend is het allemaal niet, maar de speelvreugde, de energie en de gedreven kracht die elk nummer opnieuw uitstralen, zorgt voor een schitterend en krachtig klinkend album die tien nummers lang je volle aandacht opeisen. Meer hebben we echt niet nodig om compleet overstag te gaan!

Luc Ghyselen (90)

Ulterium Records ULTCD 043

Tracklist: 1. Against The Grain 2. Heaven Falls 3. Set Me Free 4. The Earth, The Moon, The Sun 5. Cast Down In Fire 6. Beyond The Border 7. King Of Masquerade 8. Time 9. The Voice From Within 10. Stargate