Gwyn Ashton: Sonic Blues Preachers

Gwyn Ashton werd in 1960 geboren in Wales. Korte tijd later verhuisde hij naar Adelaide in Australië. Op zijn twaalfde begon hij met gitaar spelen en toen hij amper zestien was begon zijn muzikale reis doorheen Australië. Intussen is de naam Gwyn Ashton in blues en rock kringen al een bekende naam geworden, getuige daarvan zijn o.a. zijn zeven full-albums en de talrijke tournees die hij volbrengt. Met ‘Sonic Blues Preachers’ is hij toe aan album nummer acht. Zijn handelsmerk blijft op al zijn albums hetzelfde: mooie, krachtige en toch soulvolle vocalen, schitterend gitaarwerk aangevuld met de soepele begeleiding van anderen. Op ‘Sonic Blues Preachers’ gaat hij terug naar de roots: enkel stem, gitaar aangevuld met mooie drumpatronen van, dit keer toch, John Freeman, een artiest die het klappen van de zweep ook al heel lang kent. Maar het is opnieuw het schitterend gitaarspel en de knappe vocalen van Gwyn Ashton zelf, die hier zo goed als alle aandacht opeisen. Over zijn vocale capaciteiten hebben we het reeds gehad (krachtig, soepel, soulvol en lichtjes whiskey-soaked). Zijn gitaarspel voelt hier rudimentair aan maar is het niet, zowel fingerpicking, als bottleneck slide komen immers mooi aan bod en zorgen, samen met de drums, voor een sound die zowel heel oud klinkt als heel modern. Negen nummers lang weet Gwyn Ashton met knap gitaarwerk en zijn soepele stem te boeien en wij hopen dan ook om de man zo snel mogelijk weer eens live aan het werk te zien en te horen.

Luc Ghyselen (85)

Independent Release

Tracklist: 1. She’s What I Like 2. Candy Store 3. Fool In Your Life 4. Soul For Sale 5. The Old Fool 6. Take Yourself Away 7. If I Don’t Feel It 8. She’s Lost Her Power 9. Waiting Game