Valaraukar: Demonian Abyssal Visions

Valaraukar komt uit het Schotse Edinburgh en wordt gevormd door bezieler, gitarist en vocalist Vagath en drummer Sovereign. Het duo zorgt voor krachtige no nonsense black metal en neemt je op dit debuutalbum – er was eerder (2018) een twee tracks tellende demo getiteld ‘Harnessing Of Hostile Forces – mee gedurende zes vrij lang uitgesponnen tracks die je samen zo’n tweeënveertig minuten zwartgeblakerd luisterplezier bezorgen. Zoals je kan verwachten bij een black metal sound klinkt het geheel heel krachtig, gedreven en energiek. Er is helemaal niets aan te merken op de sound van dit duo. Aan vernieuwing doet Valaraukar ook al niet mee. Het enig waar we een beetje over struikelen zijn de vocalen. Versta ons niet verkeerd: Vagath heeft een krachtig stem timbre die perfect past bij black metal, maar het is de manier waarop hij zijn teksten brengt die we wat monotoon vinden. We krijgen immers het gevoel dat hij de teksten gewoon afleest met iet of wat intonatie, terwijl er daar toch meer uit gehaald kan worden. Maar nogmaals: het klinkt allemaal best wel goed zonder dat we hier stijl van achterover vallen. In ieder geval denken we dat Valaraukar met dit debuut een mooi visitekaartje heeft afgeleverd van hun kunnen dat, hopelijk voor de heren zelf, een pak interessante deuren zal doen open gaan.

Luc Ghyselen (78)

Iron Bonehead Productions

Tracklist: 1. Harnessing Of Hostile Forces 2. The Unassailable Throne 3. Red Eyes Behold The Heart Of Ruin 4. Visions Of Truth Amidst Black Fume 5. Servants Of The Nameless 6. Conquering The Void