Bob Corritore & Friends: Do The Hip-Shake Baby!

Liefhebbers van blues en dan zeker van harmonica kennen ongetwijfeld de naam van Bob Corritore. De man staat immers hoog aangeschreven als harmonica speler. Op deze, ‘Do The Hip-Shake Baby!’ – het veertiende full-album onder eigen naam –, brengt Bob Corritore dertien nummers waarin zijn harmonicaspel centraal staat. Blues, rhythm ‘n’ blues, rock ‘n’ roll, swing, soul en gospel: het komt allemaal aan bod. En als je je dan ook nog omringt door een heel pak klinkende namen in de blueswereld om de vocalen, het gitaarspel, de drums, de bass, … te bespelen, dan weet je eigenlijk dat het niet verkeerd kan lopen. Dit is hier overduidelijk dan ook niet het geval en elke gast drukt een beetje zijn stempel op een bepaalde track zonder in de weg te komen van het harmonicaspel van Bob Corritore zelf. Alle nummers aanhalen zou ons veel te ver brengen maar een paar willen we je niet onthouden. ‘Shake Your Hips’ opent op een mooi mambo ritme en zet meteen de toon: het harmoicaspel van Bob is de grootste trekpleister, maar de aangename, lichtjes schurende, vocalen van Mighty Joe Milsap passen wonderwel bij in dit nummer. John Primer schittert dan weer als vocalist en gitarist in de bluesy shuffle ‘Love Deep As The Ocean’, terwijl Kedar Roy (bass) en June Core (drums) voor de perfecte beat zorgen en Bob Welsh mooi zijn keyboardklanken tussen het geheel in weeft. Het swingende ‘Trying To Make A Living’ past dan weer gegoten op de stembanden voor Sugaray Rayford, terwijl Junior Watson ons opnieuw bekoort met zijn heerlijk gitaarspel. Alabama Mike bezorgt ons dan weer kippenvel met zijn immense in gospel gedrenkte soulvolle vocalen tijdens ‘Stand Bij Me’. En daar moet Sugaray Rayford niet voor onder doen tijdens het afsluitende ‘Keep The Lord On With You!’ met werkelijk schitterend harmonicawerk en fenomenale gitaarlicks van Kid Ramos. We kunnen dan ook besluiten dat het nieuwe werkstuk van Bob Corritore in geen enkele blues verzameling mag ontbreken.

Luc Ghyselen (95)

Southwest Musical Arts Foundation SWMAF 13

Tracklist: 1. Shake Your Hips 2. Gonna Tell Your Mother 3. Bitter Seed 4. The Twist 5. You Better Slow Down 6. Worried Blues 7. Love Deep As The Ocean 8. Trying To Make A Living 9. Stand By Me 10. I’m Gonna Keep What I’ve Got 11. Got the World In A Jug 12. Few More Days 13. Keep The Lord On With You!