X-Romance: Voices From The Past

X-Romance is een project dat in 2015 opgericht werd. Het kent zijn oorsprong in de groep Romance die in 1988 opgericht werd door bassist Anders De Rönnblom en keyboardspeler Thomas Widmark. De eerste opnames van deze band van weleer stonden op tape en samen met Thomas besloot Anders de nummers nieuw leven in te blazen. Samen met muzikanten uit de regio van Stockholm werden deze nummers herwerkt en opnieuw opgenomen. Zo vinden we Andreas Novak (House Of Shakira) aan de microfoon, Anders De Rönnblom (Killer Bee) op bas, Thomas Widmark op de toetsen, Fredrik Tjerneld en Mikael Dahlin (Killer Bee) op lead- en ritmegitaar en Kenta Karlbom (Goatess) op drum. Ze zorgen voor een goede start met ‘Lonely’,’Bad Connection’ en ‘Over And Over’ door goede zang en toffe melodieën. Het goede nummer ‘You And I’ is een power ballade waar de beide gitaristen een flinke bijdragen leveren waardoor het nummer mij niet onopvallend voorbij ging. Anders De Rönnblom had gelijk dat deze nummers niet zomaar vergeten mochten worden. Een goed voorbeeld hiervan is de parel ‘Total Madness’ dat samen met een vlot ritme eigenlijk alles in zich geeft. De twee snarenplukkers leveren knap werk in ‘Straight Through Your Heart’ en de uptempo rocker ‘Pushing On’. Op de een of andere manier doet ‘Temporary Love’ me aan KISS van de jaren negentig denken. De ballad hielden ze verborgen tot het voorlaatste nummer. ‘Somebody Out There’ is een klassiek opgevatte ballad. Vrij bombastisch en melodieus maar in die tijdsgeest werkt het echt goed. ‘Departure’ is de instrumentale afsluiter met een laatste melodie en vingervlug gitaarwerk. Het album is een diverse combinatie vlotte nummers en is muzikaal goed gedoseerd zodat elke artiest zijn verdiende aandacht krijgt.

Rocking Klingon (80)

AOR Heaven AOR 00186

Tracklist: 1. Lonely 2. Bad Connection 3. Over And Over 4. You And I 5. Total Madness 6. Straight Through Your Heart 7. Temporary Love 8. Pushing On 9. Somebody Out There 10. Departure