Black Horizon: Dark Light

Black Horizon: een naam die wel meer metal bands gebruiken. De Black Horizon die nu ‘Dark Light’ op de markt brengt is een Frans viertal dat reeds ettelijke jaren actief is. Deze Black Horizon zorgt voor knap opgebouwde heavy metal songs en kreeg op dit derde album vocale hulp van zowel Blaze Bayley als van Andy Kuntz (Vanden Plas). Vernieuwend is het niet echt, maar als liefhebber van traditional heavy metal maal je daar niet echt om. ‘Dark Light’ telt acht mooi uitgewerkte tracks in het genre en een akoestische versie van een van de nummers. Alle tracks hebben voldoende kracht in zich zonder het melodieuze aspect uit het oog te verliezen. Variatie, zeker in tempo, is er ook te horen: het ene nummer neigt iets meer richting doom (o.a. ‘Freedom’), terwijl een ander dan weer aan een heel stevig tempo wordt afgewerkt (o.a. het best wel gemakkelijk mee te brullen ‘Howling Like A Wolf’ of het energieke en gedreven ‘I Wanna Stop’ met zijn snedige vingervlugge gitaarsolo), terwijl het afsluitende ‘Miles Away’ een klassieke ballade is geworden met piano als belangrijkste instrument. Ook op vocaal gebied kunnen we niet klagen van dit Franse gezelschap. Niet dat vocalist Alex Puiseux over een onvergetelijke stem timbre beschikt of hier de sterren uit de hemel zingt, maar een pak Franse vocalisten kunnen we, wegens het accent, minder waarderen. Dit is hier gelukkig niet aan de orde. Al is het nummer met de gasten (‘Walking Close To Me’) toch, op vocaal gebied, net iets beter. Een “must have” is ‘Dark Light’ heel zeker niet geworden, wel een OK genre gebonden album.

Luc Ghyselen (68)

Pure Steel Publishing PSPCD 022

Tracklist: 1. The Hunter 2. Obsession 3. Walking Close To Me 4. Freedom 5. Howling Like A Wolf 6. I Wanna Stop 7. Watching (Camera#9) 8. Miles Away 9. Miles Away (acoustic version)