Europese tournee van Samael.

Er is een korte Europese tournee in de maak van het Zwitserse Samael die loopt van 7 mei tot en met 19 mei doorheen Duitsland, Nederland, Engeland, Frankrijk en Zwitserland. Zo is Samael op 15 mei te gast in Les 4 Ecluses in het Franse Duinkerke. Wij, van MUSIKA, zagen het viertal onlangs nog genadeloos te keer gaan op Durbuy Rock Fest en zijn dan ook razend benieuwd of de heren dit ook zo doen tijdens hun concerten als headliner.

Samael werd in 1987 in het Zwitserse Sion opgestart door de broers Alexandre en Michel Locher die respectievelijk de namen Xytraguptor (later afgekort tot Xytras en nog later tot Xy) en Vorphalack (later afgekort tot Vorph) gebruikten als artiestennaam. Na een aantal demo’s en splits werd in 1991 met ‘Worship Him’ een eerste full-album op de markt gebracht. Intussen zit Samael aan elf stuks waarvan ‘Hegemony’ (Napalm Records) uit 2017 het meest recente is. Muzikaal wijzigde de sound van de band ook een beetje: van pure black metal naar een mix van black metal met industrial en elektronica. Toch blijft elk album goede kritieken oogsten en ook op gebied van live concerten staat Samael nog steeds zijn mannetje. Dat bewezen ze op een werkelijk schitterende manier op zaterdag 13 april tijdens hun passage op Durbuy Rock Fest (zie onze rubriek “Concert Review”).

Meer info i.v.m. hun “The Hegemony European Tour 2019” vind je alvast op hun eigen website: www.samael.info