Lefturay: Human Delusions

Voor wie Lefturay niet kent: Lefturay komt uit Santiago, Chili, waar de band in 2005 werd opgestart. Het kwartet brengt thrash metal / groove metal en is met deze ‘Human Delusions’ aan zijn vierde full-album toe. Eigenlijk zou dat al voldoende moeten zijn om, als liefhebber van thrash metal, je over de streep te trekken want je weet bijna op voorhand wat je kan en mag verwachten van Zuid Amerikaanse thrash metal bands. Denk aan Sepultura, Soulfly, Nervosa, … Lefturay mag je eigenlijk ook in de rijtje plaatsen want ook dit kwartet zorgt voor boosaardige, agressief klinkende thrash / groove metal songs die energiek en gedreven uit de speakers knalt. Vernieuwend is het allemaal niet – je krijgt negen krachtige tracks te verwerken op ‘Human Delusions’ – maar het werkt wel. Je voelt de adrenaline door je aderen stromen, je voelt het kriebelen tot in de toppen van je tenen, je kan onmogelijk stil blijven staan, je hebt zin om een circle pit te starten, … Je wordt negen tracks lang, vanaf de prille tonen van opener ‘The Wrath’ tot de laatste noot van de instrumentale afsluiter ‘The Mirage’, meegezogen in de spiraal van muzikaal agressieve kracht die Lefturay ten toon spreidt. Echte uitschieters komen er niet langs, maar miskleunen zijn zeker uit de boze. Een absolute “must have” is deze ‘Human Delusions’ allerminst geworden, maar wel een heel goede stijloefening die liefhebbers van thrash metal / groove metal moet kunnen bekoren.

Luc Ghyselen (80)

Massacre Records MASCD 1065

Tracklist: 1. The Wrath 2. The Wolves 3. Wires 4. The Mist 5. Wild 6. Labyrinth 7. The Waiting 8. New Blood 9. The Mirage