Finale Wacken Open Air Metal Battle op 25 mei.

In zaal Volkskring te Zingem is er op 25 mei de finale van de wedstrijd “Wacken Open Air Metal Battle”, die de winnaar een plaatsje bezorgt op het befaamde Wacken Open Air festival. Nadat vier spannende halve finales werden betwist, werden volgende bands geselecteerd voor een plaatsje in de finale: Primal Creation, Stand For, The Curse Of Millhaven, Hunter, When Plagues Collide, Hudič, Cathubodua en Insomnia. Vooraf wordt onder de bands geloot wie wanneer moet spelen, zodat je niet vooraf kan weten welke band er begint, en welke band er eindigt.

Het is duidelijk: de lat zal hoog liggen – een aantal van deze bands konden ons bij MUSIKA reeds overtuigen met knappe ep’s of albums, maar ook tijdens live concerten waren wij van MUSIKA reeds getuige van erg knappe concerten van een aantal van deze bands – en hopelijk mag de beste winnen (al blijft het uiterst moeilijk om (sub)genres met elkaar te gaan vergelijken), zodat België trots kan zijn op zijn vertegenwoordiger. Daarom wordt ook jij uitgenodigd om aanwezig te zijn op de finale en je stem uit te brengen voor de band die jij als beste vertegenwoordiger beschouwt.

Meer info vind je alvast op https://www.facebook.com/vzwrtp