SkullFest 2019 op 8 juni.

Op zaterdag 8 juni is er een nieuwe editie van SkullFest. SkullFest was tot vorig jaar voor een tweedaags evenement met, naast een pak Belgische toppers en subtoppers, ook een pak internationale subtoppers als o.a. The Vintage Caravan, Kobra & The Lotus. Vorig jaar werd het roer volledig omgegooid. De organisatoren kozen bewust voor een kleinschaliger evenement en dat loonde want een goed gevulde zaal, nog steeds Cityhall Oosthove te Wervik, kreeg vier knappe sets van voornamelijk cover bands te zien. Voor de editie van dit jaar werd de lat weer iets hoger gelegd.

Opener dit jaar wordt Béta, een viertal uit de buurt van Kortrijk dat pas in 2016 werd opgestart die we nu onder de noemer rock plaatsen, wegens niet echt bekend bij MUSIKA.

Ook At The Front heeft zijn thuisbasis in de regio, maar bepaald in Wevelgem. De band werd reeds in 1993 opgestart. Bezieler van dit gezelschap is nog steeds Geert Heernaert dat een mix brengt van thrash metal en groove metal. Hun meest recente ep, ‘Faith’ (voor bespreking zie rubriek “CD review”), bevalt ons goed en we zijn dan ook benieuwd hoe de band dit live brengt.

Guilty As Charged, een viertal uit de buurt van Brugge, zorgt voor een stevige en dynamische mix van heavy metal en thrash metal. Met ‘Leap Of Faith’ (2014) zorgde het viertal voor een heel knap album en ook tijdens live concerten weten de heren ons telkens te overtuigen.

Met The Amorettes staat een eerste buitenlandse band op de affiche. Deze band was een aantal jaar terug ook al eens te gast in Wervik (SkullFest 2016) en toen werden wij, van MUSIKA, toch wel overdonderd door het energieke live concert van dit gezelschap. Wij zijn alvast benieuwd of The Amorettes dit kunnen herhalen met een gewijzigde line-up.

Door de succesvolle editie van vorig jaar met cover bands is het niet onlogisch dat ook deze editie van SkullFest wordt afgesloten met een coverband. Dit keer koos men voor Powerslave, een Nederlandse band die een selectie uit de immense songbook van Iron Maiden brengt. Het spreekt voor zich dat dit een heus feestje ter herkenning zal worden.

Voilà: meteen vijf goede redenen om 8 juni vrij te houden en massaal naar Wervik af te zakken. Voeg daaraan toe dat de toegangsprijs laag werd gehouden en dat ook de consumpties aan democratische prijzen staan en je mag dit niet missen. Meer info vind je alvast op de facebookpagina van dit evenement (https://www.facebook.com/SkullFest-261800320501697/) of via hun website: www.skullfest.be